Μειώνει τα τιμολόγια η ΔΕΗ για τον Σεπτέμβριο

Η χρέωση διαμορφώνεται στα 15,9 λεπτά για καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες το μήνα και στα 17,1 λεπτά για τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας πάνω από αυτό το όριο.

Μειώνει τα τιμολόγια η ΔΕΗ για τον Σεπτέμβριο

Στα 15,94 λεπτά η κιλοβατώρα διαμορφώνει η ΔΕΗ το πράσινο τιμολόγιο για το μήνα Σεπτέμβριο, δηλαδή κατά 2,8% χαμηλότερα από την αντίστοιχη χρέωση του Αυγούστου. 

Σε μια συγκυρία, που το σύνολο των μεγάλων παρόχων ακολουθούν πολιτική συγκράτησης του κόστους και για το Σεπτέμβριο, ο μεγαλύτερος προμηθευτής ανακοίνωσε μείωση τιμών για τον τρέχοντα μήνα.

Έτσι η χρέωση της ΔΕH για το Σεπτέμβριο διαμορφώνεται στα 15,9 λεπτά για καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες το μήνα και στα 17,1 λεπτά για τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας πάνω από αυτό το όριο. Στο δε, νυχτερινό τιμολόγιο, η τιμή διαμορφώνεται στα 12,84 λεπτά.

Σημειωτέον ότι για τον Αύγουστο, η ΔΕΗ είχε ανακοινώσει χρέωση στα 16,39 λεπτά η κιλοβατώρα για καταναλώσεις μέχρι 500 KWh, προβαίνοντας σε έκπτωση 53%, τη μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ η επιχείρηση.

Η κίνηση της ΔΕΗ, σε συνδυασμό και με τη στάση των άλλων δύο μεγάλων παρόχων, της Protergia και του ΗΡΩΝΑ, οι οποίοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα διατηρήσουν αμετάβλητες τις ανταγωνιστικές χρεώσεις του Σεπτεμβρίου, δείχνουν ότι τα τιμολόγια του τρέχοντος μήνα θα κινηθούν, μετά και τις επικείμενες επιδοτήσεις, στα επίπεδα του Αυγούστου.

Οπως είχε κάνει γνωστό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης η κυβέρνηση θα προχωρήσει και για αυτό το μήνα στην επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ρεύματος. Το ύψος της επιδότησης για τον τρέχοντα μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο. Κάποιες αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για ποσό ύψους 1,6 λεπτά/ κιλοβατώρα, δηλαδή όσο είχε δοθεί και τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v