Αυστηρότεροι κανόνες για χειραποσκευές και υγρά στις πτήσεις

Κάθε χειραποσκευή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10 κιλά και για κάθε άτομο θα επιτρέπεται 1 χειραποσκευή και 1 μικρό προσωπικό αντικείμενο, όπως τσάντα, σακίδιο ή τσάντα φορητού υπολογιστή. Τι ισχύει για τα υγρά.

Αυστηρότεροι κανόνες για χειραποσκευές και υγρά στις πτήσεις

Αλλαξαν από σήμερα (1/9), επί το αυστηρότερον, κάποιοι κανονισμοί στα αεροπορικά ταξίδια μας, και αυτό ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης. Οι αλλαγές αφορούν στις αποσκευές και στα υγρά που μεταφέρουμε εντός του αεροπλάνου.

Κάθε χειραποσκευή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10 κιλά και για κάθε άτομο θα επιτρέπεται 1 χειραποσκευή και 1 μικρό προσωπικό αντικείμενο, όπως τσάντα, σακίδιο ή τσάντα φορητού υπολογιστή.

Μέχρι τώρα οι ταξιδιώτες που περνούσαν από αεροδρόμια εξοπλισμένα με συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών υλών για χειραποσκευές μπορούσαν να μεταφέρουν υγρά σε ποσότητες μεγαλύτερες από 100 ml. Η εξαίρεση αυτή καταργείται έως ότου όλα τα αεροδρόμια στην Ευρώπη αποκτήσουν τις ίδιες συσκευές ελέγχου εκρηκτικών.

Υγρά που μεταφέρονται στις χειραποσκευές, όπως αεροζόλ, ποτά, οδοντόκρεμες, καλλυντικές κρέμες ή τζελ, πρέπει να είναι τοποθετημένα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου, ενώ καμία μεμονωμένη συσκευασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 ml. Οι συσκευασίες υγρών χωρητικότητας άνω των 100 ml πρέπει να τοποθετούνται σε παραδιδόμενη αποσκευή. Οι ποσοτικοί περιορισμοί δεν ισχύουν για τα φάρμακα και τις παιδικές τροφές.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v