Ετοιμη η Ενεργειακή Κοινότητα Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας

Μέλη είναι η Περιφέρεια, οι 13 Δήμοι, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και οι ΤΟΕΒ. Προοπτική να ενταχθεί στο σχέδιο «Απόλλων», πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού που καλύπτει έως 50% της ενεργειακής δαπάνης σε δημοτικά κτίρια, οδοφωτισμό, αντλιοστάσια κ.α.

Ετοιμη η Ενεργειακή Κοινότητα Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ίδρυσης Ενεργειακής κοινότητας με την υπογραφή του καταστατικού της με την επωνυμία «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» που έλαβε χώρα κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για την Ενεργειακή Κοινότητα, μέλη της οποίας είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , οι 13 Δήμοι, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και οι ΤΟΕΒ της Δυτικής Μακεδονίας. Συστάθηκε με την προοπτική να ενταχθεί στο σχέδιο «Απόλλων» το οποίο αποτελεί πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού όπου θα καλύπτει έως και το 50% της οικονομικής ενεργειακής δαπάνης σε δημοτικά κτίρια, οδοφωτισμό, αντλιοστάσια κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης σχολίασε ότι «προσπαθήσαμε να κινηθούμε γρήγορα. Είμαστε από τις πρώτες Περιφέρειες που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα «Απόλλων» με άμεσο στόχο την μείωση των δαπανών σε ηλεκτρική ενέργεια για τα μέλη της κοινότητας».

Το πρόγραμμα «Απόλλων» παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από την υφυπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου και τον Προέδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιο Δαγούμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v