Η παρουσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη φετινή ΔΕΘ

Το περίπτερο της θα είναι επισκέψιμο για το κοινό από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες λειτουργίας της ΔΕΘ.

Η παρουσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη φετινή ΔΕΘ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το περίπτερο της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα είναι επισκέψιμο για το κοινό από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες λειτουργίας της ΔΕΘ, στο Pavilion 15 “e-Politeia”, Stand 15.

Η παρουσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη ΔΕΘ έχει ως στόχο:

  • Την υπεύθυνη ενημέρωση των επισκεπτών, καταναλωτών & επιχειρηματιών, για το Δίκαιο του Ανταγωνισμού́ καθώς και για τις αρμοδιότητες και τις ενέργειες της Αρχής.
  • Την άμεση επαφή εκπροσώπων επιχειρήσεων και φορέων με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού για ενημέρωση για θέματα που τους απασχολούν και άπτονται του Δικαίου του Ανταγωνισμού (τυχόν παράπονα, καταγγελίες, συμβουλές κ.α.).
  • Την προώθηση των πρωτοβουλιών της ΕΑ, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της θετικής συνεισφοράς στο δημόσιο συμφέρον.
  • Την προώθηση των εργαλείων whistleblowing- ανώνυμης παροχής πληροφοριών για επιχειρήσειςκαι αναθέτουσες αρχές.
  • Την άμεση επαφή με την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας και δη της Βόρειας Ελλάδας, παρέχοντας την ευκαιρία σε φοιτητές και νέους επιστήμονες να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με σκοπό την ενίσχυση του ενδιαφέροντος της κοινότητας σε θέματα ανταγωνισμού αλλά και την προσέλκυση εξειδικευμένου ανθρωπίνου δυναμικού στην Επιτροπής Ανταγωνισμού.
  • Την προώθηση του έργου της Αρχής στο ευρύ κοινό, με διαμοιρασμό QR codes για τα έντυπα και τις δημοσιεύσεις της ΕΑ (Οδηγοί, Κλαδικές Έρευνες, Μελέτες κ.α.)

Η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της οικονομίας και του ανταγωνισμού στις αγορές είναι μια υπόθεση που αφορά όλους και εμπλέκει πολλούς. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Ανταγωνισμού διοργανώνει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ συνέδριο με τη συμμετοχή δημοσίων φορέων, ακαδημαϊκών και εκπροσώπων της, προκειμένου αφενός να ενημερωθούν οι πολίτες για τις αρμοδιότητές της Αρχής και αφετέρου να συζητηθεί η πράσινη και βιώσιμη οικονομία, ειδικώς στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων και της ανακύκλωσης.

Το συνέδριο είναι χωρισμένο σε δύο θεματικές ενότητες. Στην πρώτη ενότητα θα συζητηθούν αρμοδιότητες και συνεργασίες που διασφαλίζουν μια ολοκληρωμένη προστασία του ανταγωνισμού στις αγορές για το σύνολο της οικονομίας. Η δεύτερη ενότητα θα επικεντρωθεί στη μετάβαση προς την πράσινη οικονομία, ειδικώς σε σχέση με τη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση και τη σχέση της με το δίκαιο ανταγωνισμού, παρουσιάζοντας και την Ενδιάμεση Έκθεση που εξέδωσε η ΕΑ τον Ιούλιο του 2024 στον κλάδο αυτό και η οποία είναι διαθέσιμη εδώ.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), ο Συνήγορος του Καταναλωτή, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.), η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ.), ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v