Οκτώβριο οι προσφορές για φοιτητικές κατοικίες στη Θράκη

Προχωρά ένας ακόμη διαγωνισμός ΣΔΙΤ για κτιριακά έργα και ειδικότερα για φοιτητικές εστίες που φιλοδοξούν να ανακουφίσουν το οξύ πρόβλημα στην περιοχή.

Οκτώβριο οι προσφορές για φοιτητικές κατοικίες στη Θράκη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ με διεκδικητές τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άβαξ, Intrakat, METKA του ομίλου Metlen σε κοινοπραξία με την Α.Τ.Ε.Σ.Ε., και Άκτωρ Παραχωρήσεις για τις φοιτητικές εστίες στη Θράκη, καθώς πρόσφατα εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θράκης το πρακτικό υποβολής δεσμευτικών προσφορών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Οκτωβρίου 2024.

Το έργο είναι αρχικού προϋπολογισμού 107 εκατ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία ενός σύνθετου οικοδομικού συγκροτήματος που θα αναμορφώσει τις τρεις Πανεπιστημιουπόλεις σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη.

Το έργο, βάσει αρχικών προδιαγραφών, περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων κτηρίων φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών και πανεπιστημιακών κατοικιών στην Αλεξανδρούπολη, φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών, ξενώνα φιλοξενίας, πανεπιστημιακών κατοικιών, κεντρικής βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου-πολυλειτουργικής εγκατάστασης εκδηλώσεων στην Κομοτηνή, ενώ για την Ξάνθη προβλέπονταν η υλοποίηση ερευνητικού κέντρου αριστείας.

Υπενθυμίζεται πως διαγωνισμοί για την κατασκευή φοιτητικών εστιών μέσω ΣΔΙΤ «τρέχουν» επίσης από τα πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v