Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της EY Ελλάδος και του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Το MoU υπέγραψε από την πλευρά της EY Ελλάδος, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Παπαδημητρίου, και από την πλευρά του ΠΜΣ «Πληροφοριακά Συστήματα & Υπηρεσίες», ο Διευθυντής του και Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχάλης Φιλιππάκης.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της EY Ελλάδος και του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η EY Ελλάδος με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Πληροφοριακά Συστήματα & Υπηρεσίες» του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με βασικούς στόχους την επιστημονική και ερευνητική συνεργασία, καθώς και την υποστήριξη των μεταπτυχιακών φοιτητών μέσω κοινών δράσεων.

Το μνημόνιο υπέγραψε από την πλευρά της EY Ελλάδος, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, και από την πλευρά του ΠΜΣ «Πληροφοριακά Συστήματα & Υπηρεσίες», ο Διευθυντής του και Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχάλης Φιλιππάκης.

Στο πλαίσιο του μνημονίου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η υλοποίηση δράσεων και ενεργειών για τους κλάδους των επιστημονικών πεδίων ενδιαφέροντος του ΠΜΣ, η ανάπτυξη δράσεων συνεργασίας, η συμβουλευτική υποστήριξη από την EY για την ορθή υλοποίηση επιχειρηματικών μοντέλων, η ανάπτυξη και εξέλιξη των θεματικών, κατόπιν συνεννόησης, αναφορικά με τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν, και η δυνατότητα πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης / εκπόνησης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ στην EY Ελλάδος.

Τόσο η EY όσο και η πλευρά του ΠΜΣ «Πληροφοριακά Συστήματα & Υπηρεσίες» τονίζουν τη σημασία της υπογραφής αυτού του μνημονίου για τη γνώση, την κατάρτιση, αλλά και την εξέλιξη των μεταπτυχιακών φοιτητών, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, γεφυρώνοντας, έτσι, το χάσμα δεξιοτήτων μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, δήλωσε: «Η στενότερη διασύνδεση και συνεργασία των ελληνικών εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων με την επιχειρηματική κοινότητα, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων κρίσιμων δεξιοτήτων που καταγράφονται στην αγορά εργασίας, αλλά και στην προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, διευρύνουμε σήμερα την συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο. Το ΠΜΣ “Πληροφοριακά Συστήματα & Υπηρεσίες” του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία σε τομείς που ενδιαφέρουν και την ΕΥ, όπως η ψηφιακή τεχνολογία και η καινοτομία. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για τις δύο πλευρές, αλλά, κυρίως, για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, που θα αποτελέσουν τους επαγγελματίες του μέλλοντος».

O Διευθυντής του ΠΜΣ και Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχάλης Φιλιππάκης, σημείωσε: «Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός στις επενδύσεις αυξάνεται και με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης είναι απαραίτητο οι φοιτητές μας να έχουν την ευκαιρία να λάβουν γνώση από εμάς και να γίνουν ανταγωνιστικοί ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Είναι χαρά μας να συνεργαστούμε με την EY γιατί μέσω των ολοκληρωμένων υπηρεσιών που προσφέρει δημιουργεί για τους φοιτητές μας μια ευκαιρία ώστε να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v