Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθυστερήσεις στις πτήσεις σε Ελ. Βενιζέλος και Ηράκλειο

Σε επίγεια συστήματα εξυπηρέτησης τα προβλήματα, διευκρινίζουν πηγές του ΔΑΑ, δεν σχετίζονται με την ασφάλεια των πτήσεων. Αεροπορικές προχωρούν σε check in χειροκίνητα.

Καθυστερήσεις στις πτήσεις σε Ελ. Βενιζέλος και Ηράκλειο

Καθυστερήσεις στις πτήσεις αναμένονται και στον στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος λόγω του black out στα συστήματα της Microsoft.

Οπως αναφέρουν στελέχη του ΔΑΑ στο Euro2day.gr, το πρόβλημα αφορά επίγεια συστήματα εξυπηρέτησης, κυρίως αεροπορικών εταιριών low cost που χρησιμοποιούν συστήματα της Microsoft. Αυτή τη στιγμή οι αεροπορικές κάνουν τις διαδικασίες check in χειροκίνητα και όχι ηλεκτρονικά, κάτι που προκαλεί καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των πτήσεων. 

Διευκρινίζουν δε ότι τα προβλήματα δεν σχετίζονται με την εναέρια κυκλοφορία και την ασφάλεια των πτήσεων, καθώς τα αεροδρόμια καθ' εαυτά δεν χρησιμοποιούν λογισμικό της Microsoft.  

Σε ότι αφορά την Ευρώπη, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Κεντρική Ευρώπη και στην Ισπανία

Πρόβλημα σε οκτώ πτήσεις καταγράφηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου λόγω του παγκόσμιου black out των συστημάτων της Microsoft, σύμφωνα με το Cretalive.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, τα αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο Ηράκλειο, αλλά δεν μπορούν να φύγουν καθώς οι πτήσεις είναι ενταγμένες στο σύστημα που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Όπως είπε στο Cretalive, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας γίνεται χειροκίνητα η διευθέτηση των πτήσεων, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, ωστόσο επειδή είναι δεκάδες οι πτήσεις που έρχονται, προκαλείται μια γενικότερη πίεση στο σύστημα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v