Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαρώνει ο Covid: Αυξημένες νοσηλείες και 26 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Οι εισαγωγές ασθενών σε τμήματα Covid των νοσοκομείων έφτασαν τις 669 έναντι 575 την προηγούμενη εβδομάδα. Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Σαρώνει ο Covid: Αυξημένες νοσηλείες και 26 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν και την τελευταία εβδομάδα οι επιδημιολογικοί δείκτες της Covid, με χαρακτηριστικό στοιχείο την μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως φαίνεται από την επιδημολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, που αναρτήθηκε σήμερα και αφορά το διάστημα 8 - 14 Ιουλίου:

  • Οι εισαγωγές ασθενών σε τμήματα Covid των νοσοκομείων έφτασαν τις 669 έναντι 575 την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση.
  • Οι θάνατοι ασθενών με Covid έφτασαν τους 26, ξεπερνώντας τα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας.
  • Οι νέες διασωληνώσεις ανήλθαν σε 12 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε 17.
  • Να σημειωθεί ότι εντός μίας εβδομάδας σημειώθηκε αύξηση στη θετικότητα των τεστ Covid που διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Η BA.2.86 (Pirola) με τις μεταλλάξεις F456L και R346T (νέα κατηγορία παραλλαγμένων στελεχών υπό παρακολούθηση από τις 4/6) φαίνεται να επικρατεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων των Ιωαννίνων, φτάνοντας το +200%, και της Αλεξανδρούπολης +41%.

               Δείκτες CoViD

8 -14 Ιουλίου    

1 - 7 Ιουλίου
Νέοι θάνατοι2621
Διασωληνωμένοι 1713
Νέες εισαγωγές669575

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), φαίνεται πως ο συνολικός αριθμός θανάτων από Covid στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 39.120

Πηγή: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v