Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορολογικές δηλώσεις: Κόβει τα σενάρια παράτασης η ΑΑΔΕ

Έντεκα ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων, η ΑΑΔΕ έχει δεχθεί και έχει εκκαθαρίσει 4.854.138 Ε1, γεγονός που σημαίνει πως απομένουν περίπου 1,7 εκατ. δηλώσεις για να υποβληθούν έως την καταληκτική ημερομηνία.

Φορολογικές δηλώσεις: Κόβει τα σενάρια παράτασης η ΑΑΔΕ

«Τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει, ας το ξεχάσουν όλοι». Με αυτή τη φράση ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής «έκοψε» τα σενάρια παράτασης της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, επικαλούμενος και σχετικές δηλώσεις του ΥΠΕΘΟ Κωστή Χατζηδάκη.

Έντεκα ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, στις 26 Ιουλίου, η ΑΑΔΕ έχει δεχθεί και έχει εκκαθαρίσει 4.854.138 Ε1, γεγονός που σημαίνει πως απομένουν περίπου 1,7 εκατ. δηλώσεις για να υποβληθούν έως την καταληκτική ημερομηνία.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι ρυθμοί υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ήταν εξαιρετικά χαμηλοί, κάτω από 50.000 δηλώσεις την ημέρα, και η πίεση τώρα διαχέεται στα λογιστικά γραφεία και τους φορολογούμενους, με τις απαιτούμενες ημερήσιες υποβολές να ξεπερνούν τις 150.000 για να βγουν οι χρόνοι.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο φορομπόνους σε συνεπείς φορολογούμενους που υποβάλλουν έγκαιρα τις δηλώσεις τους και πληρώνουν εφάπαξ τους φόρους τους. Περιορίστηκε στα της αρμοδιότητάς του, καθώς οι όποιες αλλαγές σε επίπεδο εκπτώσεων φόρου αφορούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με τον ίδιο να αναφέρει πως εξετάζονται μειωμένες παρακρατήσεις κατά την έκδοση ενημερότητας με παρακράτηση για τους συνεπείς.

Φέτος, η εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος έως το τέλος Ιουλίου οδηγεί σε έκπτωση φόρου 3% για τα φυσικά πρόσωπα ενώ όσοι εξόφλησαν εφάπαξ τον ΕΝΦΙΑ δεν είχαν καμία έκπτωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v