Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Επεσαν οι υπογραφές για την αξιοποίηση του ακινήτου «Σάνη Κασσάνδρας»

Η εταιρεία Σάνη Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Αναπτύξεως και Τουρισμού αναδείχθηκε πλειοδότρια τον Ιανουάριο του 2024, έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 8,6 εκατ. ευρώ.

ΤΑΙΠΕΔ: Επεσαν οι υπογραφές για την αξιοποίηση του ακινήτου «Σάνη Κασσάνδρας»

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι σήμερα, Τρίτη, 9 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την αξιοποίηση του ακινήτου «Σάνη Κασσάνδρας», μεταξύ του Ταμείου και της εταιρείας «Σάνη Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Αναπτύξεως και Τουρισμού».

Η εταιρεία αναδείχθηκε πλειοδότρια τον Ιανουάριο του 2024, έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 8,6 εκατ. ευρώ. Η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου πραγματοποιήθηκε σε μία φάση και το Οικονομικό Αντάλλαγμα θα καταβληθεί εφάπαξ.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, o Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης και εκ μέρους της εταιρείας «Σάνη Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Αναπτύξεως και Τουρισμού», οι Θεολόγος Μίντζας, Βάλια Αναστασοπούλου, Αναστασία Μπόλαρη, Λάμπης Παχυγιαννάκης και Ελεάννα Καρβούνη.

Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας εμβληματικής επένδυσης σε μια περιοχή ιδιαίτερης ομορφιάς, με αξιοσημείωτο περιβαλλοντικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Το ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 273.707,10 τ.μ., βρίσκεται στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα», στην περιοχή Σάνη, εκτός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Κασσάνδρας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, περιοχή που συνιστά το «Αγρόκτημα Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας».

Στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου «Σάνη Κασσάνδρας», το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει τη δικηγορική εταιρεία «ΜΟΥΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ως νομικούς συμβούλους.

Με την υπογραφή αυτής της σύμβασης, το ΤΑΙΠΕΔ έχει αξιοποιήσει συνολικά 22 ακίνητα μεγάλης έκτασης με μεμονωμένους διαγωνισμούς και 75 ακόμα σε ομάδες με τις μεθόδους της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (47 με E-Auction) και της πώλησης και επαναμίσθωσης (28 με sale and leaseback). Τα έργα αυτά έχουν οδηγήσει σε τίμημα ύψους 1,62 δισ. ευρώ και στην κινητοποίηση πολλαπλάσιων κεφαλαίων για την υλοποίηση επενδύσεων με έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, δήλωσε: «Σήμερα ολοκληρώνεται ένας σημαντικός διαγωνισμός που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ, για την αξιοποίηση μιας περιοχής ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος. Ο διαγωνισμός για το έργο που ολοκληρώνεται αντανακλά τη νέα κουλτούρα στο ΤΑΙΠΕΔ: εστιάζουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη, με την υλοποίηση φιλόδοξων επενδύσεων με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία της περιοχής. Οι παρεμβάσεις και η υψηλού επιπέδου τουριστικού ανάπτυξη που προγραμματίζει ο επενδυτής θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν νέα ώθηση στην προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ τα οποία σε συνεργασία με τους εξωτερικούς μας συμβούλους εργάστηκαν μεθοδικά για να φέρουν εις πέρας τον διαγωνισμό και τον επενδυτή για την εμπιστοσύνη που δείχνει στις διαδικασίες και το έργο του Ταμείου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v