H JP Morgan στη στρατηγική της για τις μετοχές στο δεύτερο εξάμηνο του έτους «κόβει» τη σύστασή της για τις ελληνικές μετοχές σε ουδέτερη (neutral) από σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) προγενέστερα, διαφοροποιώντας συνολικά τις επιλογές της από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA).
«Η βασική πρότασή μας στην περιοχή CEEMEA για το δεύτερο εξάμηνο είναι η πρόσφατη αναβάθμιση της Νότιας Αφρικής από σύσταση υποαπόδοσης (underweight) σε υπεραπόδοση (overweight) και αντισταθμίζουμε αυτή την αναβάθμιση μειώνοντας την Ελλάδα από σύσταση υπεραπόδοσης σε ουδέτερη και την αγορά της Πολωνίας από ουδέτερη σε υποαπόδοση.
Βρισκόμαστε στην ασυνήθιστη θέση να μην έχουμε υποεπενδεδυμένες θέσεις, υπονοώντας ότι θα πρέπει να δούμε αξιοπρεπή άνοδο του δείκτη MSCI EMEA από εδώ μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό μας αφήνει με θέσεις overweight στη Νότια Αφρική, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στις χρηματοοικονομικές εταιρείες στη Σαουδική Αραβία, ουδέτερη σύσταση για την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ και συστάσεις υποαπόδοσης σε Πολωνία και στους τομείς των εμπορευμάτων στη Σαουδική Αραβία», εξηγούν οι αναλυτές της JP Morgan.
«Είμαστε ουδέτεροι για τη Σαουδική Αραβία συνολικά, με συστάσεις υπεραπόδοσης για τις χρηματοοικονομικές εταιρείες και συστάσεις υποαπόδοσης για τις εταιρείες με σχέση με τα εμπορεύματα. Η αγορά ‘χωνεύει’ την τοποθέτηση της Aramco ύψους 11 δισ. δολαρίων μετά την περίοδο του Ιντ (Eid holiday). Ο βασικός καταλύτης θα είναι πιθανότατα η περίοδος των κερδών του δευτέρου τριμήνου, με τους επενδυτές να απογοητεύονται από το πρώτο φετινό τρίμηνο και το τέταρτο περσινό τρίμηνο. Οι ξένες εισροές στη Σαουδική Αραβία έχουν σταματήσει τους τελευταίους εννέα μήνες, με τις αποτιμήσεις και τα κέρδη να είναι οι βασικές ανησυχίες, αλλά οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι επίσης παραμένουν στο προσκήνιο», υπογραμμίζει η αμερικανική τράπεζα.