Αναπτυξιακή Τράπεζα: To ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ ανοίγει τις πόρτες των τραπεζών για τις μικρομεσαίες

«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB είναι σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», σημειώνει η Ισμήνη Παπακυρίλλου.

Αναπτυξιακή Τράπεζα: To ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ ανοίγει τις πόρτες των τραπεζών για τις μικρομεσαίες

«Στρατηγικός στόχος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι η διεύρυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Ισμήνη Παπακυρίλλου στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι «με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης «ανοίγουμε» την πόρτα του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε πολύ περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ό,τι στο παρελθόν».

Η κα. Παπακυρίλλου σημείωσε ότι τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB προσφέρουν μειωμένα επιτόκια, χαμηλότερες ή καθόλου εξασφαλίσεις, μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, αυξημένη περίοδο χάριτος και χαμηλές ή μηδενικές προμήθειες εγγύησης. «Ακούμε τις ανάγκες της αγοράς και εξελίσσουμε τα προγράμματά μας», υπογράμμισε η κα Παπακυρίλλου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως ανέφερε, είναι το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ) συνολικού προϋπολογισμού 2,2, δισ. ευρώ που παρέχει δυνατότητα συγχρηματοδότησης κεφαλαίου και επιδότηση επιτοκίου, χαμηλότοκα δάνεια για επενδυτικά σχέδια αλλά και για κεφάλαια κίνησης, καθώς και συνδυασμό εγγύησης του δανείου με επιδότηση του επιτοκίου.

«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB είναι σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της διευκόλυνσής τους για την ψηφιακή και «πράσινη» μετάβαση και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς τους, προσφέροντας ευέλικτα, σύγχρονα και στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία», τόνισε η κα. Παπακυρίλλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v