Folli Follie: «Βραχιολάκι» για Δημήτρη και Καίτη Κουτσολιούτσου, φυλακή ο Τζώρτζης

(upd4) Το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστολή για τα τρία μέλη της οικογένειας που κρίθηκαν ένοχα. Δημήτρης και Καίτη θα εκτίσουν την ποινή στην κατοικία τους, λόγω ηλικίας. Ο γιος τους Τζώρτζης θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Folli Follie: «Βραχιολάκι» για Δημήτρη και Καίτη Κουτσολιούτσου, φυλακή ο Τζώρτζης

Σε κατ' οίκον εγκλεισμό, θα εκτίσουν τις ποινές τους ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου. Το δικαστήριο έκανε δεκτό σχετικό αίτημά τους και τους έδωσε αυτή τη δυνατότητα, λόγω ηλικίας. Ωστόσο ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα εκτίσει την ποινή στη φυλακή, ενώ χωρίς αναστολή είναι και η ποινή του καταζητούμενου Ιωάννη Μπεγιέτη.

Η μόνη στην οποία δόθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής είναι η Ειρήνη Νιώτη -της επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσία 10.000 ευρώ.

Το δικαστήριο, σε κλίμα έντασης από τους συνηγόρους των δύο γηραιών καταδικασμένων, αποδέχθηκε το αίτημα για κατ' οίκον έκτιση της ποινής λόγω ηλικίας.

Οι ποινές

Νωρίτερα, πολυετείς καθείρξεις επέβαλε μετά από ακροαματική διαδικασία ενός χρόνου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην οικογένεια Κουτσολιούτσου, για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της Folli Follie.

Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο σε κάθειρξη 17 ετών, τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο σε κάθειρξη 11 ετών και την Αικατερίνη Κουτσολιούτσου σε κάθειρξη 10 ετών.

Ακολούθως επέβαλε στην Ειρήνη Νιώτη κάθειρξη 10 ετών και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγιέτη κάθειρξη 15 ετών. Σε όλους τους καταδικασθέντες το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της άρσης των συνεπειών των πράξεών του.

Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αφορούν: ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, χειραγώγηση της αγοράς, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική πράξη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, και κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας. Ο ίδιος κηρύχθηκε αθώος για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου καταδικάστηκε για συνέργεια σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων, αλλά αθώα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκε ένοχος για απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς από κοινού και νομιμοποίηση εσόδων, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία.

Όλοι οι κατηγορούμενοι στη δίκη της Folli Follie κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, απηλλάγησαν πλήρως οι: Εμμανουήλ Ζαχαρίου (μέλος του ΔΣ), Φραγκίσκος Γρατσώνης (οικονομικός διευθυντής), Γιώργος Αλαβάνος (επικεφαλής λογιστηρίου), Γιώργος Βαρθαλίτης (ορκωτός λογιστής), Χρυσούλα Τσακαλογιάννη και Κωνσταντίνος Στελλούδης.

Η Ειρήνη Νιώτη κρίθηκε ένοχη κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνέργεια σε πλαστογραφία, συνέργεια σε απάτη από κοινού, συνέργεια σε χειραγώγηση της αγοράς καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων. Ο Ιωάννης Μπεγιέτης, ο οποίος καταζητείται, κηρύχθηκε ένοχος πλαστογραφίας από κοινού κατ' εξακολούθηση, συνέργεια στην απάτη, συνέργεια στη χειραγώγηση και νομιμοποίηση εσόδων από κοινού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v