Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε επιχειρήσεις ψηφιακής διαχείρισης δικτύου ύδρευσης

Ερευνά πιθανή οριζόντια σύμπραξη νόθευσης δημόσιων διαγωνισμών που αφορούν στην ψηφιακή διαχείριση του δικτύου ύδρευσης, ήτοι στην προμήθεια και εγκατάσταση οικιακών υδρομέτρων.

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε επιχειρήσεις ψηφιακής διαχείρισης δικτύου ύδρευσης

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού («ΕΑ») διενήργησε επιτόπιο έλεγχο σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας για πιθανή οριζόντια σύμπραξη νόθευσης δημόσιων διαγωνισμών (bid rigging) που αφορούν στην ψηφιακή διαχείριση του δικτύου ύδρευσης, ήτοι στην προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων τηλεπαρακολούθησης και τηλεχειρισμού οικιακών υδρομέτρων σε δίκτυα ύδρευσης, κατά παράβαση των άρθρων 1 ν. 3959/2011 και 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).

Τα υδρόμετρα χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της κατανάλωσης νερού. Τα συστήματα ψηφιακής διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες ασύρματης μετάδοσης δεδομένων και δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της κατανάλωση νερού με υψηλό βαθμό αξιοπιστίας.

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στις ερευνώμενες αγορές και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v