Επεσαν τα πρώτα πρόστιμα σε ακτοπλοϊκές για τα ναύλα

Ελεγχοι από το υπουργείο Ναυτιλίας. Οι παραβάσεις αφορούν την παράλειψη ενημέρωσης για τις αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων.

Επεσαν τα πρώτα πρόστιμα σε ακτοπλοϊκές για τα ναύλα

Σαρωτικούς ελέγχους, στο πλαίσιο παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, διενήργησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέσω των Λιμενικών Αρχών της επικράτειας, κατά το χρονικό διάστημα από 07/06/2024 έως και 16/06/2024, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 377 έλεγχοι σε Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της ακτοπλοΐας και βεβαιώθηκαν επτά παραβάσεις για παράλειψη ενημέρωσης της αρμόδιας Αρχής, σχετικά με μεταβολές των τιμών των εισιτηρίων (άρθρο 44 πργ. 13 του ν.4948/2022).

Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και των προβλεπόμενων προστίμων. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, διαμηνύει το υπουργείο.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση τα πρόστιμα δεν επιβλήθηκαν γιατί έγιναν ανατιμήσεις στα εισιτήρια αλλά για το ότι δεν τηρήθηκε η νομοθεσία σε ότι αφορά την ενημέρωση από την πλευρά των ακτοπλοϊκών.

Καθώς μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη να έχει διαμηνύσει προ καιρού ότι μπορεί να ζητηθεί η παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, συμπληρώνοντας όμως ότι το κράτος ότι το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για τις τιμές καθώς η αγορά είναι ελεύθερη. «Δεν μπορεί να παρέμβει το κράτος και να επιβάλει τιμές. Θα ήταν και λάθος» είπε επισημαίνοντας ότι η ουσία είναι να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.

Την ίδια στιγμή όμως στην αγορά κυκλοφορούν πληροφορίες ότι υπάρχουν σημαντικές ανατιμήσεις σε δρομολόγια που καλύπτονται από μια ακτοπλοϊκή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v