Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΒ: Η κάλπη, τα πρόσωπα και τα προγνωστικά 

Σήμερα θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ. Τα προγνωστικά, η ατζέντα των υποψηφίων και πώς θα είναι η επόμενη ημέρα στον μεγαλύτερο Σύνδεσμο της χώρας. 

ΣΕΒ: Η κάλπη, τα πρόσωπα και τα προγνωστικά

Σε λίγες ώρες από τώρα θα γνωρίζουμε ποιος ή ποια θα εκλεγεί πρόεδρος του ΣΕΒ. Ιουλία Τσέτη και Σπύρος Θεοδωρόπουλος διεκδικούν την προεδρία του μεγαλύτερου Συνδέσμου της χώρας, σε μια εκλογική αναμέτρηση που δεν θυμίζει σε τίποτε όσα συνέβαιναν μέχρι σήμερα στον ΣΕΒ.

Ο λόγος είναι φυσικά ότι υπάρχουν δύο διεκδικητές για τη θέση του προέδρου. Αυτό από μόνο του έχει ανεβάσει το θερμόμετρο κατά τη διάρκεια της… προεκλογικής περιόδου, βγάζοντας από την εσωστρέφεια τον Σύνδεσμο.

Φαβορί για να αναλάβει την θέση του προέδρου φέρεται να είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, με αουτσάιντερ να είναι η Ιουλία Τσέτη. Σημαντικό ρόλο, όμως, για το μέλλον θα παίξει και ο αριθμός των ψήφων που θα λάβει η κα Τσέτη.

Χθες, ο σημερινός πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, σε ένα απολογιστικό μήνυμα για τα 4 χρόνια στην προεδρία του Συνδέσμου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω πως οι πρωτοβουλίες του ΣΕΒ βοηθούν την Ελλάδα να δημιουργεί ευκαιρίες για όλους, αλλά και την επιχειρηματικότητα να παράγει αξία για το σύνολο της κοινωνίας».  

Σε ό,τι αφορά τους νέους διεκδικητές της προεδρίας του ΣΕΒ, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει δηλώσει πως η ατζέντα του σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος περιλαμβάνει «τα εργασιακά, την αύξηση της παραγωγής της χώρας, το άνοιγμα του Συνδέσμου προς τις ΜμΕ και στο New Economy».

«Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε την εργασιακή μας νομοθεσία. Είναι πολύπλοκη, με αποτέλεσμα αντιφατικές αποφάσεις. Είμαστε παγιδευμένοι σε κάποια στερεότυπα», έχει αναφέρει ο ίδιος, ο οποίος τάσσεται υπέρ της επαναφοράς στους κοινωνικούς εταίρους των διαπραγματεύσεων για την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Δεν θεωρώ ότι πρέπει να καθορίζουν οι πολιτικοί τους μισθούς. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να ακολουθήσουν κάποια στιγμή τους εκλογικούς κύκλους».

Από την πλευρά της, η κυρία Ιουλία Τσέτη έχει δηλώσει πως ο ΣΕΒ πρέπει να λύνει τα προβλήματα και να ασχολείται με την καθημερινότητα.

«Πρέπει να είμαστε κοντά στις επιχειρήσεις, να σταματήσουμε την αλαζονεία και τον ελιτισμό». Μιλώντας για τον λόγο που κατεβαίνει υποψήφια έχει πει: «Αναλαμβάνω την ευθύνη να επιλύω τα καθημερινά προβλήματα του επιχειρείν. Δεσμεύομαι για τη διασύνδεση όλων των επιχειρήσεων. Πρέπει να δοθούν επιταχυντές εξεύρεσης χρηματοδότησης, αυτό είναι που ακούω στις συνεχείς επαφές που έχω με όλες τις επιχειρήσεις», είχε σημειώσει. Παράλληλα έχει προτείνει ο ΣΕΒ να δημιουργήσει fund χρηματοδότησης νεοφυών ή ΜμΕ. 

Εκτός από την εκλογική αναμέτρηση Τσέτη - Θεοδωρόπουλου για την προεδρία, ενδιαφέρον έχει ποιοι θα εκλεγούν στο διοικητικό συμβούλιο.

Υπάρχουν 24 υποψηφιότητες για 14 θέσεις. Τα 24 μέλη που διεκδικούν μία από τις 14 θέσεις μελών στο Δ.Σ. είναι οι κ.κ. Πέγκυ Αντωνάκου (Google Ελλάς), Κώστας Βαμβακάς (VK Premium), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (BIANEΞ), Πάρης Γραβουνιώτης (Χαρτοποιία Κομοτηνής), Καλλίνικος Καλλίνικος (Goldair Cargo), Νάγια Καλογεράκη (Coca Cola), Ιωάννης Καραγιάννης (Olympia Group), Νικόλαος Καυκάς (Καύκας Β.), Ματίνα Κοίλιαρη (SABO), Έφη Κουτσουρέλη (Quest Συμμετοχών), Πάνος Κυριακόπουλος (Χρυσός Οδηγός), Πέτρος Μαντάς (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), Φίλιππα Μιχάλη (ΝΝ Ασφαλιστική Ζωής), Κωνσταντίνος Νέμπης (ΟTΕ Αcademy, OTE), Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (Ideal Holdings), Αριστοτέλης Παντελιάδης (Metro), Μαρία Πασχαλίδου (Grantex), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Δημήτρης Σαμαράς (Σαμαράς και Συνεργάτες), Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture), Μενέλαος Τασόπουλος (Παπουτσάνης), Θεόδωρος Τρύφων (Elpen), Ευάγγελος Χρυσάφης (Metlen) και Βασίλειος Ψάλτης (Alpha Bank). 

Για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων υποψηφιότητα έχουν υποβάλει τρεις και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ράνια Αικατερινάρη (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ), Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean) και Ανδρέας Σιάμισιης (Helleniq Energy).

Για τη μία θέση του Γενικού Γραμματέα κατεβαίνει η κυρία Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου (Τιτάν) και για τη μία θέση του Ταμία ο κ. Μάρκος Βερέμης (Upstream).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v