Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ-Αθλητικά: Δεύτεροι οι Ελληνες στη ψηφιακή πειρατεία

Πρωτιά των νέων Ελλήνων ηλικίας 15-24 ετών που αγόρασαν εν γνώσει τους αθλητικά προϊόντων-μαϊμού στο διαδίκτυο. Επιχείρηση Fake Star υπό την ηγεσία της ισπανικής Policía Nacional, με τη συνδιοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό συντονισμό Europol.

ΕΕ-Αθλητικά: Δεύτεροι οι Ελληνες στη ψηφιακή πειρατεία

Εξαρση στην παράνομη παρακολούθηση αθλητικών διοργανώσεων και στην αγορά προϊόντων αθλητικού εξοπλισμού που είναι παραποιημένα ή απομιμήσεις, διαπιστώνει το EUIPO, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ, με την Ελλάδα να είναι δεύτερη και πρώτη, αντίστοιχα, στους δυο καταλόγους έρευνας στα κράτη-μέλη.

Το 18% των νέων Ελλήνων ηλικίας 15-24 ετών αγόρασαν εν γνώσει τους προϊόντα παραποίησης/απομίμησης αθλητικού εξοπλισμού στο διαδίκτυο, ποσοστό που δίνει την πρωτιά στην Ελλάδα σε ολόκληρη την ΕΕ, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.

Επίσης, το 20% των Ελλήνων πολιτών έχει αποκτήσει πρόσβαση ή έχει παρακολουθήσει περιεχόμενο σε live streaming από παράνομες διαδικτυακές πηγές για αθλητικά γεγονότα. Το ποσοστό αυτό φέρνει στη δεύτερη θέση την Ελλάδα στην Ευρώπη πίσω από τη Βουλγαρία.



Παράλληλα, ενεργή είναι η επιχείρηση Fake Star, μια πρωτοβουλία που στοχεύει εμπορεύματα-μαϊμού που παραβιάζουν γνωστά εμπορικά σήματα, η οποία διεξάγεται υπό την ηγεσία της Ισπανίας (Policía Nacional), με τη συνδιοίκηση της Ελλάδας (Ελληνική Αστυνομία), υπό τον συντονισμό της Europol, με την ενεργή συμμετοχή οργανισμών και αρχών από 18 χώρες.

Εδώ θα μπορείτε να βρείτε περισσότερο σχετικό υλικό.

* Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v