Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει στην κυκλοφορία μια λωρίδα και η ΛΕΑ στην Αθηνών-Κορίνθου

Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της γέφυρας μετά την πυρκαγιά σε βυτιοφόρο. Πώς προχωρούν τα έργα αποκατάστασης. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παραχωρησιούχος.

Ανοίγει στην κυκλοφορία μια λωρίδα και η ΛΕΑ στην Αθηνών-Κορίνθου

Εντός 48 ωρών ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της γέφυρας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, που κρίθηκε επικίνδυνη μετά την ανατροπή, έκρηξη και ανάφλεξη του βυτιοφόρου που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2024, στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Οπως αναφέρει το υπουργείο, η απόφαση για την κατεδάφισή της επήλθε έπειτα από αυτοψία της πολιτικής ηγεσίας και κλιμακίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και της παραχωρησιούχου εταιρείας, που μετέβησαν άμεσα στο σημείο, ενώ δρομολογήθηκαν και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μετά την ολική καθαίρεση του κατεστραμμένου τμήματος της γέφυρας, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα, αναμένεται μέχρι τα μεσάνυχτα, απόψε, η παράδοση στην κυκλοφορία μιας λωρίδας του κλάδου προς Ισθμό της Ολυμπίας Οδού και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης. Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον κλάδο θα ολοκληρωθεί έως νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Ιουνίου.

Την ολοκλήρωση της καθαίρεσης θα ακολουθήσουν οι διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η αποκατάστασή της. Πρόκειται για μία παρέμβαση για την αντιμετώπιση ενός εκτάκτου συμβάντος που ολοκληρώθηκε σε χρόνο – ρεκόρ, καταλήγει το υπουργείο.

Intrakat: Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης της Αθηνών - Κορίνθου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες εξειδικευμένου προσωπικού της INTRAKAT με την συνδρομή ειδικών μηχανημάτων στην αερογέφυρα στην περιοχή του Ισθμού που καταστράφηκε από την πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα.

Intrakat επισημαίνει ότι ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας Σαββάτου, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ. χθες Σάββατο ξεκίνησε την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία ολοκληρώθηκε σε 12 μόνο ώρες (αργά χθες απόγευμα).

Στις 21:00 χθες Σάββατο ξεκίνησε η αποκομιδή των μπάζων (πέτρες, μπετό, σίδερα κλπ) που δημιουργήθηκαν από την κατεδάφιση και σήμερα το πρωί (Κυριακή) ξεκίνησε ο καθαρισμός και το φρεζάρισμα του οδοστρώματος ώστε να είναι έτοιμο για τις τελικές εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Τα συνεργεία της INTRAKAT εργάζονται πυρετωδώς όλο το 24ώρο ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v