Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική παρέμβαση για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία

Οκτώ παιδιά και τρεις ενήλικες παραμένουν νοσηλευόμενοι με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Επίσης μια 91χρονη από τον Αλμυρό που παρουσίαζε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας κατέληξε από σηπτικό σοκ.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσιάστηκαν σε περισσότερους από 100 κατοίκους του Ριζόμυλου και του Στεφανοβικείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πρώτοι έλεγχοι στο νερό της περιοχής έδειξαν οτι το δίκτυο νερού φέρει μικροβιακό φορτίο, πιθανότατα αυτό της σαλμονέλας. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην περιοχή, ενώ το ένα από αυτά μαζί με τη ΔΕΥΑ παίρνουν δείγματα από τις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν την περιοχή με νερό προκειμένου να επαναληφθούν οι έλεγχοι και να τακτοποιηθεί το μικρόβιο. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση του νερού από τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε Ριζόμυλο και Στεφανοβικείο έχουν ξεπεράσει τα 100, εξαιτίας πιθανότατα μολυσμένου νερού. Οκτώ παιδιά και τρεις ενήλικες παραμένουν νοσηλευόμενοι με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ενώ κρούσμα σαλμονέλας εντοπίστηκε σε ηλικιωμένο, ο οποίος για άλλο λόγο, βρίσκεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Επίσης μια 91χρονη από τον Αλμυρό που παρουσίαζε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας κατέληξε από σηπτικό σοκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v