Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνάβουν τα... αίματα στον ΣΕΒ: Επιστολή Παπαλεξόπουλου σε Τσέτη για την ψηφιακή ψήφο

Επιστολή, που κοινοποιείται και στα μέλη του ΣΕΒ, έστειλε ο πρόεδρος στην υποψήφια για τη θέση, με την οποία απορρίπτει τις αιτιάσεις της για την ψηφιακή ψήφο, επικαλούμενος και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Aνάβουν τα... αίματα στον ΣΕΒ: Επιστολή Παπαλεξόπουλου σε Τσέτη για την ψηφιακή ψήφο

Επιστολή που κοινοποιείται και στα μέλη του Συνδέσμου έστειλε στην υποψήφια πρόεδρο Ιουλία Τσέτη ο νυν πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, κατόπιν της ανοικτής επιστολής Τσέτη για ψηφιακή συμμετοχή και ψήφο στη ΓΔ για εκλογή νέας Διοίκησης

Στην επιστολή σημειώνεται ότι το ΔΣ εμμένει στη θέση του για συμμετοχή μόνο με φυσική παρουσία ή εξουσιοδότηση σε άλλο μέλος, με κυριότερο επιχείρημα την εξασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας.

Σχετικά είχε προϊδεάσει άλλωστε και ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος (και μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ) Σπύρος Θεοδωρόπουλος, σε πρόσφατες δηλώσεις του, σημειώνοντας ότι ο τρόπος εκλογής καθορίστηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πράγματι σύσσωμο το ΔΣ, πλην της ίδιας της κας Τσέτη, φαίνεται να συντάσσεται με τον συγκεκριμένο τρόπο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας, στα πρότυπα του παρελθόντος.

Δεδομένου πάντως ότι η κα Τσέτη έχει αφήσει σαφείς αιχμές στην επιστολή της, ότι τυχόν μη συμμετοχή με ψηφιακά μέσα (και ψήφο) «δύναται να εγείρει θέματα αμφισβήτησης περί της αυθεντικότητας της ψηφοφορίας», αλλά και στην κατακλείδα της δηλώνει «εν αναμονή της άμεσης απαντήσεώς σας, δεδομένου του σύντομου χρόνου διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής μας Συνέλευσης τη 18η Ιουνίου 2024, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου», αρκετοί εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει και νομική συνέχεια στο θέμα.

Στην επιστολή Παπαλεξόπουλου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αγαπητή κυρία Τσέτη,

«Διάβασα με προσοχή την ανοικτή επιστολή σας προς το Δ.Σ. και τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Θέλω να τονίσω, για την πληρέστερη ενημέρωση όλων, ότι η απόφαση του Δ.Σ. του συνδέσμου στις 20/5 για τον τρόπο διεξαγωγής της ετήσιας γενικής συνέλευσης είναι σύμφωνη με το καταστατικό του ΣΕΒ (το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του συνδέσμου). Το σύννομο της απόφασης του Δ.Σ. προκύπτει από τις ίδιες τις διατάξεις του καταστατικού που, έστω αποσπασματικά, αναφέρονται στην επιστολή σας. Επίσης, οι δυνατότητες εκπροσώπησης των μελών στη γενική συνέλευση από άλλα μέλη προβλέπονται στο καταστατικό.

Πέρα όμως από όσα προβλέπονται στο καταστατικό και επειδή κύριο μέλημα όλων μας είναι να διασφαλισθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και ταυτόχρονα να ενθαρρυνθεί ο διάλογος και η αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών μας, επιλέχθηκε κατά την ανωτέρω συνεδρίαση του Δ.Σ. η διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης με φυσική παρουσία.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της διαδικασίας, η φυσική παρουσία των εκπροσώπων των μελών στη γενική συνέλευση, ειδικά αν αυτή επιλέγεται να συνδυάζεται με εκλογή νέου Δ.Σ. με έγχαρτο τρόπο (π.χ. εκτυπωμένοι κατάλογοι υποψηφίων, φυσική κάλπη, κ.λπ.), τα διασφαλίζει στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ο ΣΕΒ, που όλοι μας εκπροσωπούμε και για τον οποίο εργαζόμαστε καθημερινά, είναι ένας σύνδεσμος συμπεριληπτικός, διαφανής, συμμετοχικός. Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τη σημαντική αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που επιλέγουν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, με το 30% των νέων μελών από το 2020 να προέρχεται από περιοχές εκτός Αττικής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v