Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: 3 στους 4 εργαζόμενους χρησιμοποιούν ΑΙ στην εργασία τους

Μεγάλη διείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης σε επιχειρήσεις, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στους ίδιους τους εργαζομένους, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Microsoft Envision Greece. Επιταχύνονται οι ψηφιακές εξελίξεις στην αγορά.

Microsoft: 3 στους 4 εργαζόμενους χρησιμοποιούν ΑΙ στην εργασία τους
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας, Γιάννα Ανδρονοπούλου

Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ψηφιακή μετάβαση οργανισμών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα κυριάρχησε στις συζητήσεις της φετινής εκδήλωσης Microsoft Envision Greece, της ελληνικής εκδοχής της παγκόσμιας πλατφόρμας σκέψης, ηγεσίας και διαλόγου της Microsoft.

Στην εκδήλωση, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 600 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών από τομείς αιχμής της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη μεγάλη διείσδυση που παρουσιάζει ήδη η ΤΝ σε επιχειρήσεις, η οποία ωστόσο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στους ίδιους τους εργαζομένους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα Work Trend Index της Microsoft και του LinkedIn, 3 στους 4 εργαζόμενους στην οικονομία της γνώσης (knowledge workers) χρησιμοποιούν, πλέον, Τεχνητή Νοημοσύνη στην εργασία τους για να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους και να εξοικονομήσουν χρόνο που θα τους επιτρέψει να επικεντρωθούν σε σημαντικά κομμάτια της δουλειάς τους, που απαιτούν ανθρώπινη ευφυΐα.

Στο Microsoft Envision Greece συζητήθηκαν, επίσης, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που δημιουργούν τα νέα δεδομένα στην Τεχνητή Νοημοσύνη και ειδικότερα η επόμενη μέρα του Copilot, που μετατρέπεται από προσωπικός βοηθός σε ομαδικό συμπλοηγό ΤΝ για να συντονίσει ταυτόχρονα τις ανάγκες μιας ομάδας επαγγελματιών, αλλά και η ανάπτυξη νέων, ακόμα πιο έξυπνων υπολογιστών, οι οποίοι διαθέτουν ενσωματωμένο ΑΙ hardware και υποστηρίζουν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης σε όλο το λειτουργικό σύστημα των Windows.

Στο πλαίσιο που δημιουργούν όλα τα παραπάνω δεδομένα, το Microsoft Envision Greece έθεσε στο επίκεντρο την ΤΝ, την εξ αυτής επιτάχυνση του μετασχηματισμού και τη δημιουργία νέων ευκαιριών και δυνατοτήτων για οργανισμούς και επιχειρήσεις, αλλά και νέες αναβαθμισμένες εμπειρίες για πελάτες και καταναλωτές σε τομείς όπως η υγεία, η ενέργεια, η βιομηχανική παραγωγή και ο χρηματοπιστωτικός τομέας.

Η γενική διευθύντρια της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας Γιάννα Ανδρονοπούλου (φωτ.) είπε: «Βρισκόμαστε στην εποχή που η ανθρώπινη ευφυΐα συναντά την τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργεί πρωτόγνωρες δυνατότητες και ευκαιρίες υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης. To Microsoft Envision Greece δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους που διαμορφώνουν τις ψηφιακές εξελίξεις στην ελληνική αγορά να αναπτύξουν στρατηγικές και πλάνα για ευρύτερη υιοθέτηση της ΤΝ από τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε για το πώς η ΤΝ αξιοποιείται ήδη υπεύθυνα από τη δημόσια διοίκηση για να βελτιώσει την πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v