Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάλλας: Χωρίς Προβόπουλο τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα στην κρίση

«Ηταν ένα υπόδειγμα υψηλού κρατικού λειτουργού», τονίζει ο γνωστός τραπεζίτης, με μια δήλωση που αφήνει αιχμές για μετά το 2014.

Σάλλας: Χωρίς Προβόπουλο τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα στην κρίση

«Ο Γιώργος Προβόπουλος ήταν ένα υπόδειγμα υψηλού κρατικού λειτουργού», τονίζει ο Μιχάλης Σάλλας σε δήλωσή του.

«Γνώριζε τη δουλειά του, ήταν συνεπής, ειλικρινής, αποφασιστικός, συνετός και ανθρώπινος. Ημασταν συμφοιτητές, συνάδελφοι πανεπιστημιακοί, στενοί συνεργάτες στην Tράπεζα Πειραιώς και ζήσαμε από κοινού τα πρώτα δύσκολα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης.

Χωρίς τον Προβόπουλο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, την περίοδο 2008-2014, τα πράγματα για την Ελληνική Οικονομία και ειδικότερα για το Τραπεζικό Σύστημα θα είχαν πολύ χειρότερη πορεία. Προστάτευσε τη χώρα σε συνεργασία με τον τότε πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, από bank run και πιθανότατα bail-in, προστατεύοντας αποφασιστικά την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές καταθέσεις.

Η αποχώρησή του το 2014 δημιούργησε σοβαρό κενό, στη διαπραγμάτευση υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και ιδιαίτερα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς χρήματος, στην προστασία της τραπεζικής αγοράς και στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, με τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην αντιμετώπισή τους.

Εμείς όλοι, οι φίλοι και συνεργάτες του, θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη για την προσφορά του στον τόπο και την ψύχραιμη και πάντοτε συνετή συμβουλή του και παρουσία του, όποτε χρειάστηκε.

Τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του Ευδοκία, στα παιδιά του Μαργέτα, Θεοδώρα, Θανάση και στα
έξι εγγόνια του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v