Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ορίστηκαν οι ανόδοχοι για το φυσικό αέριο Αττικής

Η κοινοπραξία ΕΥΔΑΠ - Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ - ΑΚΤΩΡ, καθώς και η ΕΚΟ - ΕΛΔΑ, είναι οι ανάδοχοι που επιλέχθησαν για την δημιουργία των τριών εταιριών Λιανικών Πωλήσεων οι οποίες θα προωθήσουν συνδέσεις Φυσικού Αερίου στον τομέα της οικιακής και της μικρής επαγγελματικής κατανάλωσης στην Αττική.

Ορίστηκαν οι ανόδοχοι για το φυσικό αέριο Αττικής
Η κοινοπραξία ΕΥΔΑΠ - Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ - ΑΚΤΩΡ, καθώς και η εταιρία ΕΚΟ - ΕΛΔΑ, θυγατρική των ΕΛΠΕ, είναι οι ανάδοχοι που επιλέχθησαν για την δημιουργία των τριών Εταιριών Λιανικών Πωλήσεων οι οποίες θα προωθήσουν συνδέσεις Φυσικού Αερίου στον τομέα της οικιακής και της μικρής επαγγελματικής κατανάλωσης στην Αττική.

Σημειώνεται, ότι οι τρεις εταιρίες λιανικών πωλήσεων στο λεκανοπέδιο Αττικής θα χωρίζονται σε Βόρειο, Νότιο και Δυτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, για τον Βόρειο τομέα η κοινοπραξία ΕΥΔΑΠ - Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ - ΑΚΤΩΡ δεσμεύτηκε να επιτύχει σύνολο συνδέσεων πελατών μέσα σε μια δεκαετία που να φθάνουν τις 53.000.

Για το Νότιο τομέα η εταιρία ΕΚΟ – ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ, δεσμεύτηκε για 79.000 συνδέσεις μέσα σε μια δεκαετία και για το Δυτικό τομέα επίσης η εταιρία ΕΚΟ – ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ δεσμεύτηκε για 100.000 συνδέσεις μέσα σε μια δεκαετία.

Η ΕΠΑ Αττικής, η οποία εξέδωσε και την ανακοίνωση, καταβάλλει στις νικήτριες εταιρίες ως κίνητρο προμήθεια επί των συνολικών καταναλώσεων που θα επιτύχουν, για την πρώτη διετία λειτουργίας και εφάπαξ αμοιβή για κάθε συνδεδεμένο πελάτη.

Οι νικήτριες εταιρίες κλήθηκαν από την Διοίκηση της ΕΠΑ Αττικής να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά υπέβαλαν δικαιολογητικά συμμετοχής στον διαγωνισμό 15 εταιρίες ή κοινοπραξίες εταιριών.

Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό ήταν σύμφωνοι με τις κοινοτικές οδηγίες και προέβλεπαν μεταξύ άλλων καθαρή θέση της εταιρίας πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία οικονομική χρήση, μέσο όρο κύκλου εργασιών μεγαλύτερο των 20 εκατ. ευρώ κατά τις δύο οικονομικές τελευταίες οικονομικές χρήσεις, χαμηλή δανειακή επιβάρυνση καθώς και πενταετή εμπειρία στις πωλήσεις και το marketing προϊόντων ενέργειας ή προϊόντων κοινής ωφέλειας.

Στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν πέντε εταιρίες, εκ των οποίων προσφορές υπέβαλαν οι εξής τέσσερις:

1. ΣΕΥΔΑΠ

2. ΕΚΟ – ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ

3. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΑΕ, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ

4.ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕΕ – ΓΑΝΤΖΟΥΛΑΣ ΑΤΕΕ

Η αξιολόγηση έγινε ανεξάρτητα για κάθε έναν από τους τρεις τομείς, ενώ υπήρξε τεχνική και οικονομική αξιολόγηση σε κάθε υποψηφιότητα. Κάθε υποψήφια εταιρία υπέβαλε δεκαετές επιχειρηματικό σχέδιο που περιελάμβανε σύμφωνα με την προκήρυξη, προώθηση πωλήσεων Φυσικού Αερίου έναντι αμοιβής, παροχή ολοκληρωμένων πακέτων εσωτερικών εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου, συντήρηση αυτών των εγκαταστάσεων και γενικότερη εξυπηρέτηση των οικιακών πελατών.

Επίσης κάθε επιχειρηματικό σχέδιο περιελάμβανε το ακριβές εύρος των υπηρεσιών προς του χρήστες Φυσικού Αερίου, την στρατηγική marketing και πωλήσεων καθώς και όλες τις οικονομικές παραμέτρους της πρότασης. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή διαδραμάτισε ο αριθμός των συνδέσεων που δεσμεύεται να επιτύχει κάθε εταιρεία σε συνδυασμό με το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των συνδέσεων.

Οι περιοχές που περιλαμβάνουν οι τρεις τομείς στο λεκανοπέδιο Αττικής:

Ο Βόρειος τομέας περιλαμβάνει τους δήμους: Παπάγου, Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Πεντέλης , Νέας Πεντέλης, Μελισσίων , Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης, Λυκόβρυσης. Πεύκης , Αμαρουσίου, Μεταμόρφωσης, Νέου Ηρακλείου, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Ιωνίας , Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Φιλοθέης, Ψυχικού, Νέου Ψυχικού, Χαλανδρίου και μέρος του δήμου Παλλήνης.

Ο Νότιος τομέας περιλαμβάνει τους δήμους: Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Υμηττού, Δάφνης , Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου, Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας, Βούλας, Βουλιαγμένης, Αργυρούπολης και Ηλιούπολης.

Ο Δυτικός τομέας περιλαμβάνει τους δήμους : Πειραιώς, Δραπετσώνας, Περάματος, Κερατσινίου, Νικαίας, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Ζεφυρίου, Ασπροπύργου και μέρος του δήμου Αχαρνών.

Τέλος διευκρινίζεται ότι ο κεντρικός τομέας του λεκανοπεδίου Αττικής αποτελούμενος από τον δήμο Αθηναίων και τους δήμους Ταύρου, Μοσχάτου και Καλλιθέας κατανέμεται ισομερώς στους τρεις νικητές των αντίστοιχων διαγωνισμών για τις εταιρίες λιανικής πώλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v