«Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας της τεχνητής νοημοσύνης » είπε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 15 χρόνια της Google στην χώρα μας.
Από την πλευρά της η η Γενική διευθύντρια ΝΑ Ευρώπης της Google, κυρία Πέγκυ Αντωνάκου τόνισε ότι η δέσμευση και το όραμα του τεχνολογικού κολοσσού για την Ελλάδα είναι πιο ισχυρά από ποτέ, δέσμευση που αποτυπώνεται και στην επένδυση «μαμούθ» για την εγκατάσταση «τριπλού» data center στην Αττική.
Όπως είπε η κυρία Αντωνάκου, αναφερόμενη στην επένδυση, η ενεργοποίησή της θα προσθέσει μέχρι το 2030 20.000 νέες θέσεις εργασίας και 2,2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ.
Παράλληλα η κ. Αντωνάκου ανακοίνωσε την την πρόθεση της Google να επενδύσει περαιτέρω στην ελληνική αγορά στο πεδίο του Cloud και κυρίως της τεχνητής νοημοσύνης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας να ενσωματώσει το ΑΙ στον Δημόσιο και σε λειτουργίες όπως η πολιτική προστασία και ο τομέας της δημόσιας υγείας, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, σε μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις.
Στις επιχειρήσεις αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθούσε τις επιχειρήσεις. «Πρέπει να «γίνουμε παραγωγοί, όχι μόνο καταναλωτές τεχνολογίας» είπε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα ανέφερε ότι η κλιματική αλλαγή και τα ακριβή μοντέλα πρόβλεψης είναι πεδίο στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο, με την εισαγωγή εφαρμογών έγκαιρου εντοπισμού φυσικών φαινομένων όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες. Ο δεύτερος τομέας, είναι η υγεία, όπου το ΑΙ μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές προς όφελος των ίδιων των ασθενών, αλλά και του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Τρίτος τομέα είναι η παιδεία.