Κυβερνοασφάλεια: Σε δημόσια διαβούλευση μέσα στο Νοέμβριο το νομοσχέδιο

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια το οποίο μέσα στο Νοέμβριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ώστε πριν το τέλος του έτους να είναι νόμος του κράτους.

Κυβερνοασφάλεια: Σε δημόσια διαβούλευση μέσα στο Νοέμβριο το νομοσχέδιο

Το «πράσινο φως» πήρε χθες από το υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την κυβερνοασφάλεια.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Athens Investment Forum με κεντρικό θέμα: "Το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης και οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία" πλέον προχωρά με σφιχτό χρονοδιάγραμμα η διαδικασία ώστε το νομοσχέδιο να τεθεί τον Νοέμβριο σε δημόσια διαβούλευση και τον Δεκέμβριο να γίνει νόμος του κράτους.

«Το θέμα της κυβερνοασφάλειας είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας και η χώρα πρέπει να θωρακιστεί περισσότερο στο κομμάτι της κυβερνοάμυνας» είπε ο κ. Παπαστεργίου αναφέροντας ότι μέχρι σήμερα οι φορείς που είναι υπεύθυνοι είναι περίπου 70, όπως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΥΠ ή το σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

«Η ομπρέλα των ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών αναμένεται να ανοίξει το επόμενο διάστημα. Για τον λόγο αυτό, πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο φορέα ο οποίος θα δίνει τις οδηγίες, θα ενημερώνει, θα είναι το βασικό σημείο ανταλλαγής των πληροφοριών και θα κάνει τους ελέγχους» είπε ο κ. Παπαστεργίου τονίζοντας ότι το νέο σώμα θα προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, στρατηγική και ορθές πολιτικές γύρω από την κυβερνοασφάλεια.

Ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στο μεγάλο στοίχημα που, όπως είπε, είναι το νέο wallet, στο οποίο θα ενταχθούν νέες υπηρεσίες όπως η κάρτα της ΔΥΠΑ, του δακτυλίου, η νέα ταυτότητα και το δίπλωμα. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου είπε ο κ. Παπαστεργίου.

Τεχνητή Νοημοσύνη

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον υπουργό και στην τεχνητή νοημοσύνη: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην υγεία ή και στην φορολογία ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε αδικίες που έχουν γίνει, στην συνταγογράφηση, αλλά και στην παραπληροφόρηση» είπε ο κ. Παπαστεργίου.

«Ο πρωθυπουργός έχοντας διαγνώσει πολύ νωρίς την ανάγκη αυτή η κουβέντα να ανοίξει ισορροπημένα και με γνώση, δημιούργησε μια Επιτροπή ειδικών οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να κατευθυνθούμε σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής χρησιμοποιώντας όσο πρέπει και όπου πρέπει την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία δεν πρέπει να φοβηθούμε αρκεί να φτιαχτεί ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο πρέπει να κινούμαστε» κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v