Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμα Μητσοτάκη για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο. Μήνυμα κάλυψης του χαμένου -από τα ακραία καιρικά φαινόμενα- χρόνου. Οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για την ελληνική οικονομία. Συναγερμός για τη νέα κακοκαιρία.

Σήμα Μητσοτάκη για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου

Μήνυμα για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και ταχεία υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ αναμένεται να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Βούληση του πρωθυπουργού είναι να ανέβουν οι ρυθμοί λειτουργίας της κυβέρνησης, ύστερα και από τον χρόνο που χάθηκε κυρίως από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις συνέπειές τους. Στόχος, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, είναι η περαιτέρω αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας με μέρισμα για όλους, η λειτουργία του κράτους με σύγχρονα κριτήρια, η καλύτερη δημόσια υγεία, η σταθερότητα και η σταδιακή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Τομείς στους οποίους επενδύει πολλά ο κ. Μητσοτάκης, θεωρώντας ότι αυτοί θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της κυβέρνησής του.

Κατά τη χθεσινή του συνάντηση με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική προσπάθεια για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στην περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τη βελτίωση της ταχύτητας στην απονομή Δικαιοσύνης, τους αυστηρούς ελέγχους σε κάθε εστία ανομίας, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την αύξηση των εισοδημάτων.

«Προφανώς, η κατάσταση η οποία βιώνουμε, κυρίως λόγω των φυσικών καταστροφών, μας αναγκάζει να τρέξουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, για όσα πρέπει να γίνουν στο Κράτος», σημείωσε (στον real fm) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος σε μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες σε τομείς όπως η υγεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που θα συζητηθούν σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση του διπλού Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς θα υπάρξει και μια δεύτερη συνεδρίαση -συνέχειας της ημερινής- σε δέκα περίπου μέρες.

Κόκκινος συναγερμός

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν από τους αρμοδίους υπουργούς η καταγραφή και η πρώτη εκτίμηση των βλαβών στα έργα υποδομής στις πληγείσες περιοχές μετά την κακοκαιρία Daniel, το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους, το νομοσχέδιο για τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την περίθαλψη ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, η χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στον τομέα του εμπορικού δικαίου, η πρόληψη της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο, το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και έργα για την αναβάθμιση των υποδομών και των μεταφορών.

Την ίδια ώρα, σε εγρήγορση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για τις ισχυρές καταιγίδες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ένα ευρύ τόξο της Δυτικής Ελλάδας, της Στερεάς και των Επτανήσων. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει εστιάσει την προσοχή του στον ήδη επιβαρυμένο από τις πλημμύρες θεσσαλικό κάμπο για την προστασία των κατοίκων και την αντοχή των υποδομών.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εθελοντών βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, ενόψει μιας ακόμα δοκιμασίας του κρατικού μηχανισμού απέναντι στη φύση. Στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι μια ενδεχόμενη επανάληψη της ιστορίας του πρόσφατου παρελθόντος στη Θεσσαλία, θα μπορούσε να προκαλέσει ισχυρές πολιτικές αναταράξεις και κάνουν τα πάντα για να το αποφύγουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v