Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακης-Γιουσούφωφ: Ουδέν νεώτερον για τα ΕΛΠΕ

Με τα θέματα της ενεργειακής συνεργασίας Ρωσίας- ΕΕ, αλλά και με διμερή θέματα ασχολήθηκαν, ο ρώσος υπουργός ενέργειας, Ι. Γιουσούφοφ και ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος, χωρίς από τη συνάντηση να προκύψει τίποτα νέο για το μέλλον των ΕΛΠΕ.

Ακης-Γιουσούφωφ: Ουδέν νεώτερον για τα ΕΛΠΕ
Χωρίς κανένα ουσιαστικό νέο για το μέλλον των διαπραγματεύσεων για τη διάθεση του ποσοστού των ΕΛΠΕ έληξε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλο με το ρώσο υπουργό ενέργειας, Ίγκορ Γιουσούφοφ.

”Η συνεργασία των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας αφορά τις ίδιες τις εταιρείες. Εμείς συζητήσαμε σε κυβερνητικό επίπεδο και είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για τη χρησιμότητα της συνεργασίας και στο χώρο της πετρελαϊκής αγοράς. Και γι΄αυτό στηρίζουμε τις προσπάθειες, που γίνονται από τα ΕΛΠΕ και την κοινοπραξία Lukoil-Όμιλος Λάτση να βρουν μια συμφωνία. Αλλά αυτό είναι θέμα των εταιρειών. Δεν είναι κάτι που συζητάμε εμείς εδώ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Για το ίδιο θέμα, αν και ρωτήθηκε, ο Ρώσος υπουργός δεν απάντησε.

Αν και η συνάντηση είχε βασικό θέμα την έναρξη του ενεργειακού διαλόγου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας, ωστόσο, οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι συζήτησαν εκτενώς και διμερή ενεργειακά θέματα.

Συγκεκριμένα, χωρίς να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις, συζητήθηκαν η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουρκάς – Αλεξανδρούπολης, αλλά και η γενικότερη συνεργασία στον τομέα του πετρελαίου.

Επίσης, οι δύο υπουργοί συζήτησαν την προοπτική διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου, αλλά και στον ηλεκτρισμό. Αμέσως μετά από τη συνάντηση με τον κ. τσοχατζόπουλο, ο κ. Ιγκόρ Γιουσούφωφ είχε συνάντηση γνωριμίας με τις διοικήσεις των ΕΛΠΕ, ΔΕΗ και ΔΕΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης– Ρωσίας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν τη διαμόρφωση της ατζέντας των θεμάτων που θα τεθεί στη σύνοδο κορυφής για την ενέργεια, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στη Μόσχα.

Ωστόσο, για τον λεπτομερή καθορισμό των θεμάτων, ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος προτίθεται να επισκεφτεί τη Μόσχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v