Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύμβαση για έργο BigData με αναδόχους EY Ελλάδος, OTE και Real Consulting

Στόχος του έργου είναι η παροχή πληροφόρησης, τόσο προς κυβερνητικούς χρήστες, όσο και προς εξωτερικούς χρήστες.

Σύμβαση για έργο BigData με αναδόχους EY Ελλάδος, OTE και Real Consulting

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Υλοποίηση Κεντρικού Κόμβου Διαχείρισης και Ανάλυσης Πολυδιάστατων Δεδομένων Μεγάλου Όγκου (BigData)» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», από την αναθέτουσα αρχή «Κοινωνία της Πληροφορίας» και τους αναδόχους του έργου, την ένωση εταιρειών EY Ελλάδος – OTE – Real Consulting.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, θα προμηθευτεί υπηρεσίες για την υλοποίηση Κεντρικού Κόμβου Διαχείρισης και Ανάλυσης Πολυδιάστατων Δεδομένων, που θα συγκεντρώνει και θα ομογενοποιεί πληροφορία από το σύνολο των σχετικών συστημάτων της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης και θα παράγει δείκτες απόδοσης, με ιεραρχική δομή, για την παρακολούθηση της αποδοτικότητας της διακυβέρνησης με μετρήσιμο τρόπο.

Στόχος του έργου είναι η παροχή πληροφόρησης, τόσο προς κυβερνητικούς χρήστες (Κεντρική Κυβέρνηση, Δημόσιες Υπηρεσίες, κ.λπ.), όσο και προς εξωτερικούς χρήστες (π.χ. πολίτες, ανεξάρτητες αρχές, θεσμοί, κ.λπ.), ώστε να υποστηρίζεται επαρκώς ο κυβερνητικός στρατηγικός σχεδιασμός, η διαχείριση κρίσεων, η παρακολούθηση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες, ο σχεδιασμός νέων υπηρεσιών και, γενικότερα, η υποστήριξη της διαδικασίας παροχής ενημέρωσης/πληροφόρησης και της λήψης αποφάσεων.

Οι αναφορές και οι αναλύσεις που θα παρέχονται από το έργο BigData, κατηγοριοποιούνται στους παρακάτω βασικούς πυλώνες Διαχείρισης & Ανάλυσης Δεδομένων:

  • Οικονομία & Ανάπτυξη
  • Κοινωνικές Δομές & Υπηρεσίες
  • Περιβάλλον & Υποδομές

Το έργο θα συγκεντρώνει δεδομένα, που πρωτογενώς είναι διαθέσιμα από υφιστάμενα ή υπό υλοποίηση πληροφοριακά συστήματα, όπως:

  1. Συστήματα που υποστηρίζουν εσωτερικές διαδικασίες, όπως το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Δημοσιονομικής Πολιτικής του ΓΛΚ (Gov ERP), το Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΣΔΑΔ), το Σύστημα Μισθοδοσίας (Ενιαία Αρχή Πληρωμών), το Σύστημα Δι@ύγεια, το Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Ε-procurement), το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων (ΣΗΔΕ), κ.λπ.
  2. Συστήματα υποστήριξης πολιτών, όπως το Κυβερνητικό Σύστημα Εξυπηρέτησης Πελατών (CRM), το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (e-prescription), οι πληροφορίες Στατιστικής Υπηρεσίας, το Εθνικό Μητρώο, το Εθνικό Κτηματολόγιο, το Σύστημα Φορολογικής Διοίκησης (TAXISnet), το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, η Κάρτα Εργασίας, κ.λπ.
  3. Επιλεγμένοι ιστότοποι και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πραγματοποιείται δημόσιος διάλογος, σχετικά με τις δράσεις και τις μεταρρυθμίσεις του πλαισίου «Ελλάδα 2.0».

Το έργο υλοποιείται με τη μορφή Συμφωνίας-Πλαίσιο διάρκειας τριών ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v