Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΕ: Νέος διαγωνισμός για σιδηροδρομικές γέφυρες

Πέρα από τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, το Τεχνικό Επιμελητήριο αναλαμβάνει να τρέξει διαγωνισμούς για έργα ψηφιοποίησης, ενίσχυσης υποδομών αλλά και ελέγχων χιλιάδων δημόσιων κτιρίων. Χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΤΕΕ: Νέος διαγωνισμός για σιδηροδρομικές γέφυρες

Διαγωνισμούς που σχετίζονται με διάφορες πτυχές εκσυγχρονισμού κτιρίων και βασικών υποδομών έχει αναλάβει να μελετήσει, σχεδιάσει και δημοπρατήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, πέραν των διαγωνισμών για τα 250 Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γ. Στασινό μέσα στον Απρίλιο προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τις 250 σιδηροδρομικές γέφυρες, οι οποίες θα εξοπλιστούν με σύγχρονα προηγμένα ψηφιακά συστήματα παρακολούθησης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Προς υπογραφή είναι και σύμβαση για την ψηφιοποίηση εκατομμυρίων σελίδων των οικοδομικών αδειών με ανάδοχο την κοινοπραξία Intrasoft – Vodafone – Nova. ‘Ηδη, εξελίσσεται πιλοτικά το έργο ψηφιοποίησης στο Μαρούσι ενώ θα ακολουθήσει ο δήμος Αθηναίων.

Το ΤΕΕ υλοποιεί παράλληλα και ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά έργα που προκηρύχθηκαν τα τελευταία χρόνια που είναι ο Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ δήλωσε χθες ότι έχει δημιουργηθεί η πλατφόρμα καταχώρησης των στοιχείων των έργων υποδομής. Επίσης, στην πλατφόρμα θα ενταχθούν η Ψηφιακή Τράπεζα Γης, οι ψηφιακές οριοθετήσεις ρεμάτων, το σύστημα ψηφιακής καταγραφής των ρύπων, κ.α.

Μέχρι τέλος του χρόνου, το ΤΕΕ επίσης θα έχει ολοκληρώσει όπως δήλωσε χθες ο κ. Στασινός τον πρωτοβάθμιο έλεγχο περίπου 18.000 σχολείων, 2.500 κτιρίων νοσοκομείων, κτιρίων πυροσβεστικής, αστυνομίας και πανεπιστήμια. Τα στοιχεία θα ενημερώνουν αυτόματα τη βάση του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) και ταυτόχρονα θα αναδεικνύεται, ποια κτίρια χρειάζονται δευτεροβάθμιο έλεγχο και εν τέλει παρεμβάσεις υποστήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v