Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές στη mega επένδυση του Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό

Κατατέθηκε αίτηση τροποποίησης του έργου, που περιλαμβάνει αύξηση και χωρική ανακατανομή της συνολικής δόμησης στις εγκεκριμένες κτιριακές ενότητες του project των 165 εκατ. ευρώ.

Αλλαγές στη mega επένδυση του Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό

Αύξηση και χωρική ανακατανομή της συνολικής δόμησης στις εγκεκριμένες κτιριακές ενότητες της επένδυσης, αρχικού προϋπολογισμού 165 εκατ. ευρώ, προβλέπει η τροποποίηση του σχεδίου για την ανάπτυξη πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP exclusive club, που έχει δρομολογήσει ο Ρώσος μεγιστάνας Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, με στόχο την προσέλκυση VIP ταξιδιωτών.

Συγκεκριμένα, με βάση την αίτηση για τροποποίηση που κατατέθηκε από την εταιρεία «ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε.» στην Enterprise Greece και βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 10 Απριλίου, η δομούμενη επιφάνεια μεταβάλλεται από 21.547,35 τ.μ. σε 31.412,12 τ.μ. και ο συντελεστής δόμησης αυξάνεται από 0,05 σε 0,07, με τον αριθμό των κλινών να διπλασιάζεται σχεδόν και να διαμορφώνεται σε 120 από 65.

Tο προτεινόμενο τροποποιημένο επενδυτικό σχέδιο αφορά στην ανέγερση ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης με τη χρήση του χωρικού εργαλείου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω έργο έχει εκδοθεί ήδη από τον Ιούνιο του 2019 και το Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 302Δ’/06-06-2019), του ΕΣΧΑΣΕ της Στρατηγικής Επένδυσης με την ονομασία «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στη νήσο του Σκορπιού, Δήμου Μεγανησίου, Π.Ε. Λευκάδας, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Η σχετική αίτηση για αύξηση και χωρική ανακατανομή της συνολικής δόμησης της επένδυσης στο νησί του Αριστοτέλη Ωνάση κατατέθηκε στις 9 Μαρτίου του 2023 και αφορά «την τροποποίηση της με α.π. 24 Απόφασης ΔΕΣΕ (ΦΕΚ 24/Β/12-01-2018), με την οποία η επένδυση εντάχθηκε στις διατάξεις του ν.3894/2010», που αφορά την επιτάχυνση και τη διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων.

Ο Ρώσος μεγιστάνας αγόρασε τον Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση το 2013 και στόχος είναι η mega επένδυση να μεταμορφώσει το θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση σε ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο που θα προσελκύει την ελίτ του τουρισμού.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας που «τρέχει» την επένδυση, τα παλιά κτίσματα που χρησιμοποιούσε ο Έλληνας κροίσος θα ενταχθούν αρμονικά στη νέα επένδυση, ενώ το σύνολο των υφιστάμενων υποδομών θα αναβαθμιστεί. Συγκεκριμένα, όπως έχει περιγραφεί από τον φορέα υλοποίησης του έργου, το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει κύριο τουριστικό συγκρότημα, υποδομές ψυχαγωγίας με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 250 επισκεπτών και υποδομές για την εξυπηρέτηση 130 ατόμων προσωπικού.
Στον χώρο θα αναπτυχθούν επίσης τουριστικές κατοικίες υψηλών προδιαγραφών, για να καλύψουν τις ανάγκες των VIP επισκεπτών του νησιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v