Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χειμωνιάτικη ενίσχυση του Ελ. Βενιζέλος με 15 νέους προορισμούς

Την ισχυρή ζήτηση που καταγράφεται για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για την Αθήνα και εκτός της καλοκαιρινής σεζόν σπεύδουν να αξιοποιήσουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Χειμωνιάτικη ενίσχυση του Ελ. Βενιζέλος με 15 νέους προορισμούς

Στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού της Αθήνας, η οποία επανασυστήνεται διεθνώς και στοχεύει στην καθιέρωσή της ως προορισμού 365 ημερών, ποντάρουν οι αεροπορικές εταιρείες, προσθέτοντας νέα δρομολόγια που θα συνδέουν την ελληνική πρωτεύουσα με προορισμούς τους εξωτερικού καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουν ήδη προγραμματιστεί δρομολόγια προς 15 νέους προορισμούς από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τους ισχυρούς παίκτες των αερομεταφορών να προσθέτουν πτήσεις ακόμη και σε δρομολόγια που εκτελούνται ήδη από άλλες εταιρείες, προκειμένου αφενός να ενισχύσουν την παρουσία τους σε παγκόσμιο επίπεδο και αφετέρου να αντεπεξέλθουν στο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον που αναζωπυρώνεται μετα-πανδημικά και εκτός της καλοκαιρινής περιόδου.

Πτήσεις προς 11 νέους προορισμούς θα εκτελεί η Aegean Airlines κατά τη διάρκεια του χειμώνα, διατηρώντας τη δυναμική και την ορμή του καλοκαιριού. Είναι ενδεικτικό ότι το χειμερινό πρόγραμμα της εταιρείας καταγράφει σχεδόν 100% ανάκαμψη σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες προσφερόμενες θέσεις, οι οποίες φτάνουν τα 5 εκατ., με ένα δίκτυο περισσότερων από 130 δρομολογίων, σε 65 προορισμούς σε 38 χώρες. Οι νέοι προορισμοί που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της εταιρείας για τον χειμώνα από την Αθήνα και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι η Σμύρνη, η Φλωρεντία, η Τζέντα, η Κρακοβία, η Νάπολη, η Πάφος, το Μαρακές, το Ριάντ, το Στρασβούργο, η Ποντγκόριτσα και το Ζάγκρεμπ. Τη χειμερινή περίοδο η Αegean αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1/3 της κίνησης εξωτερικού, με δεδομένο ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες που επιχειρούν στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται κυρίως εποχικά, με τον μεγαλύτερο όγκο των πτήσεών τους να πραγματοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η βρετανική Jet2, που έκανε το ντεμπούτο της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το καλοκαίρι του 2022, επεκτείνει τις υπηρεσίες από και προς το Μπέρμιγχαμ και κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν, ενώ την ίδια λογική ακολουθεί και η αμερικανική Delta Airlines, η οποία διατηρεί τη σύνδεσή της μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης με δρομολόγια μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου του 2023.

Ενα δρομολόγιο που εξυπηρετήθηκε τελευταία φορά τον χειμώνα πριν από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού επαναφέρει φέτος η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet, προσθέτοντας το Μπρίστολ στον προγραμματισμό της, ενώ η ισπανική χαμηλού κόστους Volotea διατηρεί τα δρομολόγιά της από και προς το Μπορντό για τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Την ίδια στιγμή, με στόχο να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση και να διευρύνουν την παρουσία τους και σε νέες αγορές, κάποιες αεροπορικές αυξάνουν συχνότητες σε ήδη υπάρχοντα δρομολόγια που ήδη εξυπηρετούνται από άλλες εταιρείες. Σε αυτό το πλαίσιο, η ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air θα προσφέρει 4 νέα δρομολόγια προς υπάρχοντες προορισμούς, και συγκεκριμένα προς το Κατοβίτσε, το Βουκουρέστι, τα Τίρανα και το Τελ-Αβίβ. Από την πλευρά της, η SKY express επεκτείνει περαιτέρω το διεθνές δίκτυό της, εντάσσοντας στο πτητικό της έργο δρομολόγια προς το Μόναχο, το Μιλάνο και τη Σόφια.

Εκτός από τους νέους προορισμούς προς τους οποίους θα εκτελεί πτήσεις, η Αegean θα προσφέρει επιπλέον δρομολόγια προς το Αϊντχόβεν και το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, ενώ και η Jet2 θα επεκτείνει τις υπηρεσίες της προς το Μάντσεστερ για τον χειμώνα. Αντίστοιχα, η Air Albania θα πετάει προς τα Τίρανα, ενώ στο υψηλής ζήτησης δρομολόγιο προς το Τελ Αβίβ, θα προσθέσουν πτήσεις, εκτός από τη Wizz Air, η BlueBird και η TUS Airways.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι περισσότερες εβδομαδιαίες πτήσεις, 87 στον αριθμό, που θα πραγματοποιηθούν τον χειμώνα θα είναι με προορισμό τη Λάρνακα, με το Τελ Αβίβ να ακολουθεί με 49 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση. Μάλιστα, ενδεικτικό της ζήτησης για την πόλη του Ισραήλ είναι το γεγονός ότι 7 αεροπορικές εταιρείες έχουν εντάξει τον συγκεκριμένο προορισμό στον προγραμματισμό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v