Πέντε διεκδικητές για τα Δικαστικά Μέγαρα στη Β. Ελλάδα

Στη β’ φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου εισέρχεται ο διαγωνισμός για έργο ΣΔΙΤ δημιουργίας 3 νέων μεγάρων και την ανακατασκευή εκείνου της Θεσσαλονίκης. Αποκλείστηκαν Μηχανική και η κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ - JCC.

Πέντε διεκδικητές για τα Δικαστικά Μέγαρα στη Β. Ελλάδα

Στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου εισέρχεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή Δικαστικών Μεγάρων στη Βόρεια Ελλάδα, έργο ύψους 120 εκατ. ευρώ που προωθείται μέσω του θεσμού ΣΔΙΤ.

Ειδικότερα, αφορά στη δημιουργία και διαχείριση κτηρίων που θα στεγάσουν τα δικαστήρια σε Έδεσσα, Σέρρες και Κιλκίς αλλά και για την ανακατασκευή των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης.

Μετά τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου των φακέλων των ενδιαφερομένων, το Υπ. Υποδομών αποφάσισε να προσκαλέσει στη Β’ φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου πέντε ενδιαφερόμενους, ενώ από τη διαδικασία αποκλείστηκαν η κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ - AL JIHAD COMMERCE&CONTRACTING (JCC) S.A.L. και η Μηχανική.

Έτσι, στην επόμενη φάση προχωρούν οι Άβαξ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και οι κοινοπραξίες Μυτιληναίος - ΑΤΕΣΕ και Ιntrakat - Redex, όπου θα καθοριστούν τεχνικές και οικονομικές παράμετροι που θα οδηγήσουν στη Β2 φάση κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών και ανάδειξης αναδόχων.

Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή ή ανακατασκευή, ασφάλιση, διαχείριση και συντήρηση για διάστημα 30 χρόνων των τριών νέων Δικαστικών Μεγάρων και του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης του έργου, για την οποία το υπουργείο Υποδομών φιλοδοξεί να υπογραφεί εντός του 2022, προβλέπει τριετή κατασκευαστική περίοδος και για 27 χρόνια τη λειτουργία και συντήρηση των Δικαστικών Μεγάρων από τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v