Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δήμας: Θεαματική η αύξηση των τεχνοβλαστών στην Κοζάνη και στην Δ. Μακεδονία

«Οι 8 από τους 9 Τεχνοβλαστούς που διαθέτει σήμερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δημιουργήθηκαν μετά το νέο θεσμικό πλαίσιο που νομοθετήσαμε το 2021, ενώ εντός του επόμενου χρόνου θα λειτουργήσουν επιπλέον 5 spin-off εταιρείες. Επίσης είναι μέλη του Elevate Greece», ανέφερε ο Χρίστος Δήμας.

Δήμας: Θεαματική η αύξηση των τεχνοβλαστών στην Κοζάνη και στην Δ. Μακεδονία

«Οι 8 από τους 9 Τεχνοβλαστούς που διαθέτει σήμερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δημιουργήθηκαν μετά το νέο θεσμικό πλαίσιο που νομοθετήσαμε το 2021, ενώ εντός του επόμενου χρόνου θα λειτουργήσουν επιπλέον 5 spin-off εταιρείες. Επίσης είναι μέλη του Elevate Greece».

Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στην ανάρτησή του ο υφυπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι 8 από τους 9 Τεχνοβλαστούς που διαθέτει σήμερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δημιουργήθηκαν μετά το νέο θεσμικό πλαίσιο που νομοθετήσαμε το 2021, ενώ εντός του επόμενου χρόνου θα λειτουργήσουν επιπλέον 5 spin-off εταιρείες. Επίσης είναι μέλη του Elevate Greece.

Η θεαματική αύξηση των τεχνοβλαστών, δηλαδή των εταιρειών των ερευνητικών κέντρων και των πανεπιστημίων, που έχουν αναπτυχθεί στην #Κοζάνη και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής #Μακεδονίας, δίνει την δυνατότητα σε σχεδόν 100 ταλαντούχους νέους επιστήμονες να παραμείνουν στον τόπο τους με πολύ καλές αμοιβές, να είναι ανταγωνιστικοί και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους από εκεί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v