Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λογαριασμοί ρεύματος: Επιβάλλεται πλαφόν 5 ευρώ στα πάγια

Κατατέθηκε νομοθετική παρέμβαση από τον υπουργό Κ. Σκρέκα. Οι διατάξεις του πλαφόν στις πάγιες χρεώσεις. Στοπ και στις εκπτώσεις με ρήτρα χονδρικής. Εχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη ΡΑΕ.

Λογαριασμοί ρεύματος: Επιβάλλεται πλαφόν 5 ευρώ στα πάγια

Στη θέσπιση ανώτατης χρέωσης για τα μηνιαία πάγια των λογαριασμών ρεύματος, που δεν θα ξεπερνά τα 5 ευρώ, προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, όπως έγραψε από το πρωϊ το Euro2day.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός έχει λάβει και σχετική γνωμοδότηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Την επιβολή του πλαφόν ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός από το βήμα της Βουλής, ενώ το κείμενο της διάταξης κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που βρίσκεται στην ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση.

Οι αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος

Στη Βουλή κατέθεσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τις νομοτεχνικές βελτιώσεις για τις χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται ότι την περίοδο εφαρμογής των μέτρων στήριξης για τις αυξήσεις στο ρεύμα, δηλαδή από την 1η Αυγούστου του 2022 μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023 «το ύψος των παγίων χρεώσεων που επιβάλλονται ανά κατηγορία πελάτη, ανεξαρτήτως του όγκου της κατανάλωσης, δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των πέντε ευρώ μηνιαίως».

Εξάλλου με δεύτερη νομοτεχνική βελτίωση ορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η χορήγηση τυχόν εκπτώσεων που να συνδέονται με τη διακύμανση μεγεθών της χονδρεμπορικής αγοράς.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v