Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από 5 έως και 74 ετών οι Έλληνες «σερφάρουν» στο Ιnternet

Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζουν τα ποσοστά χρήσης Ίντερνετ στους «Silver Age» Έλληνες, αλλά και στα παιδιά από πέντε ετών, που φαίνεται ότι «συνδέονται» καθημερινά στο διαδίκτυο. Εκτοξεύτηκαν και οι ηλεκτρονικές αγορές.

Από 5 έως και 74 ετών οι Έλληνες «σερφάρουν» στο Ιnternet

Με ιλιγγιώδεις ρυθμούς αυξάνονται οι μικροί και οι… μεγάλοι χρήστες internet στην χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή εκτοξεύονται οι ηλεκτρονικές πωλήσεις ουσιαστικά συνεχίζοντας την πορεία που διεγραψε η πανδημική κρίση.

 Σύμφωνα με την νέα έκδοση της Πανελλαδικής Έρευνας “Focus on Tech Life”, οι Έλληνες γίνονται όλο και περισσότερο “tech savvy”, καθώς:

  • Η χρήση internet στον γενικό πληθυσμό 13-74 χρόνων έφτασε στο 95% κάνοντας το internet έναν «καθολικό κόσμο»
  • Τα τελευταία τρία χρόνια—μέσα στις συνθήκες covid / lockdowns—απογειώνεται η χρήση του διαδικτύου με θεαματική άνοδο στις ηλικίες πάνω από 55 χρόνων, με έμφαση στην “silver age” των 65-74. Ειδικότερα παρατηρείται ότι οι 55+ δηλώνουν όλο και περισσότεροι fan του διαδικτύου. Αξιοσημείωτη είναι η συνεχής αύξηση της χρήσης στις ηλικίες 55-64 ετών και ιδιαίτερα στους λίγο μεγαλύτερους 65-74 ετών.

Στην Ελλάδα οι χρήστες του Διαδικτύου, ηλικίας 55 έως 64 ετών, αυξήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες. Η δε χρήση από τους ακόμη μεγαλύτερους σε ηλικία, 65 έως 74 ετών εκτοξεύθηκε την τελευταία τριετία κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες.

«Εξάρτηση» από το κινητό τηλέφωνο

Από το κινητό τους τηλέφωνο συνδέονται στο internet 9 στους 10 Έλληνες [90%]. Στις ηλικίες έως 54 ετών, σχεδόν όλοι συνδέονται μέσω του smartphone τους. Παράλληλα το 80% του ελληνικού κοινού είναι χρήστες των Social Media, ενώ οι γυναίκες έχουν μικρό προβάδισμα στην ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα οι δύο στους τρεις Έλληνες ψωνίζουν πλέον Online  τους τελευταίους έξι μήνες μια πλειάδα προϊόντων και υπηρεσιών, και η αναλογία αυτή στην ηλικία 65-74 φτάνει στο 32%! Τις ηλεκτρονικές αγορές επιλέγουν περισσότερο οι ηλικίες  18-54

Τα μικρά παιδιά

Καθολική είναι η χρήση internet και στα μικρά παιδιά 7-12 χρόνων, ενώ η χρήση ξεκινά από ακόμα μικρότερη ηλικία με το 5-6 χρόνων να παρουσιάζει διείσδυση 74%!

Ειδικότερα:

  • Σχεδόν 9 στα 10 παιδιά [89%] είναι χρήστες internet
  • 3 στα 4 παιδιά [74%] ηλικίας 5-6 επισκέπτονται το διαδίκτυο, ενώ σχεδόν καθολική είναι η χρήση στις ηλικίες 7-9 ετών [91%] και στις μεγαλύτερες 10+ ετών [96%]

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v