Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοινώσεις από Κ. Μητσοτάκη για κατώτατο μισθό, τα σενάρια

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Κώστη Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και το απόγευμα, στις 19:00, θα κάνει ανακοινώσεις για το θέμα. Ο νέος μισθός θα ισχύσει από τις αρχές Μαΐου. Πού αναμένεται να κινηθεί.

Ανακοινώσεις από Κ. Μητσοτάκη για κατώτατο μισθό, τα σενάρια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού. Οπως μάλιστα έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα, στις 19:00, θα κάνει ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και των φορέων έδωσε προτάσεις να κινούνται μεταξύ 2,7% - 3,4% από την Τράπεζα της Ελλάδος και 18% από τη ΓΣΕΕ.

Στο ενδιάμεσο, οι εκπρόσωποι των εργοδοτών δέχονται μεν αυξήσεις, όμως σημαντικά μικρότερες σε σχέση με αυτές που αρχικά είχαν πέσει στο τραπέζι, καθώς το σοκ που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις στο επίπεδο των τιμών και του πληθωρισμού επανέφεραν στην επιφάνεια τη συζήτηση για την επίδραση μιας πιθανής σημαντικής αύξησης των μισθών στον πληθωρισμό.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, αναμένεται να δρομολογηθεί αύξηση που θα οδηγήσει τον κατώτατο μισθό πάνω από τα 700 ευρώ τον μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v