Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαθανάσης: Τριπλάσιο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε σχέση με το παρελθόν

Αναφερόμενος στη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στη Δ. Μακεδονία, ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης είπε ότι ήδη οι εταιρείες πηγαίνουν κρυφά και αγοράζουν εδάφη για να είναι έτοιμες να ξεκινήσουν. Στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει hub ενέργειας.

Παπαθανάσης: Τριπλάσιο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε σχέση με το παρελθόν

“Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που έχω κάνει με τις Τράπεζες. Το ενδιαφέρον είναι συγκλονιστικό. Όλοι αναμένουν την έναρξη του Αναπτυξιακού Νόμου, είναι ότι έχει τριπλασιαστεί το ενδιαφέρον σε σχέση με το παρελθόν για επενδύσεις, στη μεταποίηση, αγροδιατροφή, καινοτομία, ψηφιακή αναβάθμιση, στον τουρισμό, κ.ά.” είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο 7ο Φόρουμ των Δελφών.

Αναφερόμενος στη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι ήδη οι εταιρείες πηγαίνουν κρυφά και αγοράζουν εδάφη για να είναι έτοιμες για να ξεκινήσουν. Συμπλήρωσε πάντως ότι υπάρχει δρόμος ακόμη καθώς υπάρχουν ζητήματα περιβαλλοντικά και κομμάτια της αρχαιλογίας που πρέπει να δούμε πως θα τα επισπεύσουμε.

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε επίσης πως στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει hub ενέργειας. Σημείωσε επίσης ότι επειδή η χώρα έχει τον ήλιο και τον αέρα πολύ σύντομα να έχουμε απεξαρτητοποιηθεί πλήρως από το φυσικό αέριο.

Για πληθώρα ποιοτικών επενδυτών που αναζητούν ευκαιρίες σε όλους τους οικονομικούς κλάδους στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Giuseppe Giano, Chairman της Euroxx Securities SA. Ο επικεφαλής της Euroxx Securities αναφέρθηκε στο project πώλησης δανείων 75 ξενοδοχείων, τονίζοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει από επενδυτές. “Ξεκινήσαμε να καλέσουμε 15-20 επενδυτές και αυτή τη στιγμή έχουμε φθάσει στους 45 επενδυτές σημαντικό κομμάτι εκ των οποίων είναι financial investors και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι είναι hotel operators, παγκόσμιοι παίκτες, παρ’ όλο που δεν πουλαμε τα assets αλλά τα δάνεια”.

Από την πλευρά του ο Andreas Kallis, VP, Business Development, του ομίλου Olayan, παρατήρησε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα των ακινήτων, σημειώνοντας πως αν και έχουν αυξηθεί αρκετά οι τιμές οι ξένοι επενδυτές συνεχίζουν να θεωρούν ότι ο τομέας είναι πολύ ελκυστικός και ότι η Ελλάδα συνεχίζει να είναι επενδυτικά πολύ ενδιαφέρουσα.

Με την Κατερίνα Καρατζά, Managing Director, της δικηγορικής εταιρείας Karatzas & Partners να αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να αποκτά μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. “Είναι σημαντικό” είπε η κυρία Καρατζά, “να διατηρήσουμε και τα μεγάλα βήματα που έχουμε κάνει εν μέσω της πανδημίας που είναι η ψηφιοποίηση και οι πιο ευέλιτες μορφές εργασίας όπως είναι η από απόσταση απασχόληση που μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες και τους ψηφιασκούς νομάδες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v