Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση στο ΣτΕ

Η υπόθεση αφορά τις αιτήσεις ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου κατά των δύο διαγωνισμών για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και για την παραχώρηση της Προβλήτας 4.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση στο ΣτΕ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η εκδίκαση των αιτήσεων ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου κατά των δύο διαγωνισμών για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και για την παραχώρηση της Προβλήτας 4 στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου.

Μέχρι τις 28 Μαρτίου οι εμπλεκόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν υπόμνημα, με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να μην αναμένεται πριν από το καλοκαίρι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

«Ο Δήμος Χαϊδαρίου συμφωνεί με την πραγματοποίηση της ιδιωτικής επένδυσης και τη συνέχιση της λειτουργίας των Ναυπηγείων. Γνωρίζουμε καλά τη σημασία τους για την ανάπτυξη, την ελληνική αμυντική βιομηχανία και την απασχόληση. Επισημαίνουμε όμως ότι η Προβλήτα 4 δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για χρήση των Ναυπηγείων και δεν είναι αναγκαία για τη λειτουργία τους. Αντίθετα, είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση της φυσικής πρόσβασης του Χαϊδαρίου στη θάλασσα της Ακτής Σκαραμαγκά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο Βαγγέλης Ντηνιακός, δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αίτηση ακύρωσης στρέφεται εναντίον του διαγωνισμού της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), καθώς, όπως αναφέρει ο Δήμος, η πώληση της Προβλήτας 4 του Σκαραμαγκά δεν είναι νόμιμη, επειδή αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν.

Παράλληλα, ο Δήμος Χαϊδαρίου κατέθεσε και αίτηση ακύρωσης και εναντίον του Ειδικού Διαχειριστή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, υπογραμμίζοντας ότι στον διαγωνισμό περιλήφθηκαν τμήματα ακινήτων που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Κτηματολογίου, ανήκουν στον Δήμο Χαϊδαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v