Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχιζόμενη η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον κατασκευαστικό κλάδο

Αναμενόμενη κίνηση εκ μέρους της Ανεξάρτητης Αρχής χαρακτηρίζουν κύκλοι της αγοράς την επίσκεψη κλιμακιών, εφόσον συνεχίζεται η κανονιστική παρέμβαση β’ του άρθρου 11 του Ν.3959/2011.

Συνεχιζόμενη η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον κατασκευαστικό κλάδο

Αιφνιδιαστικές, ωστόσο όχι απρόσμενες χαρακτηρίζονται από παράγοντες της αγοράς οι επισκέψεις κλιμακίων της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία εισηγμένων και μη κατασκευαστικών εταιριών, κατόχων πτυχίου 7ης τάξης.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τον Ιανουάριο του 2021, η ΕΠΑΝ κινήθηκε αυτεπάγγελτα – επικαλούμενη το άρθρο 11 του Ν.3959/2011 προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν συνθήκες στρέβλωσης του ανταγωνισμού.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της συνεχιζόμενης κανονιστικής παρέμβασης της Ανεξάρτητης Αρχής έκαναν λόγο για συγκέντρωση μετοχικών συμφερόντων στις μεγάλες εισηγμένες κατασκευαστικές εταιρείες, συνθήκες οι οποίες ωστόσο αναιρέθηκαν μετά την αποεπένδυση της ολλανδικής Reggerborgh από τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και επικέντρωσης στον όμιλο Ελλάκτωρ.

Έκτοτε η ΕΠΑΝ συνεχίζει την έρευνα στον κατασκευαστικό κλάδο, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι επισκέψεις (όπως συνέβη επίσης στο πλαίσιο τον ερευνών για τον τραπεζικό κλάδο και το λιανεμπόριο).

Η έρευνα πάντως συμπίπτει χρονικά με την περίοδο δημοπράτησης σημαντικών δημόσιων και συγχρηματοδοτούμενων έργων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v