Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύμβουλο για την ολοκλήρωση του GOV-ERP ζητά η ΚτΠ

Στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για το έργο «Διαχείριση των τεχνολογικών και επιχειρησιακών αναγκών του κυρίως Υποέργου (gov-ERP) και ποιοτικός έλεγχος των παραδοτέων», προχώρησε η ΚτΠ.

Σύμβουλο για την ολοκλήρωση του GOV-ERP ζητά η ΚτΠ

Σύμβουλο για την ταχύτερη και αρτιότερη ολοκλήρωση του  έργου για μεταρρύθμιση του Δημοσιονομικού Συστήματος στην Κεντρική Διοίκηση και τη λοιπή Γενική Κυβέρνηση GOV-ERP αναζητά η ΚτΠ.

Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, που στόχο έχει να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η αναμόρφωση του συστήματος χρηματοικονομικής και δημοσιονομικής διαχείρισης του Δημοσίου με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητάς του.

Αντικείμενο της σύμβασης που προκήρυξε η ΚτΠ αποτελεί η παροχή υπηρεσιών για τη διαχείριση των τεχνολογικών και επιχειρησιακών αναγκών του κυρίως Υποέργου 1 «Μεταρρύθμιση του Δημοσιονομικού Συστήματος στην Κεντρική Διοίκηση και τη λοιπή Γενική Κυβέρνηση (gov-ERP)», καθώς και τον ποιοτικό έλεγχο των παραδοτέων του. Στο αντικείμενο της σύμβασης  περιλαμβάνεται τόσο η διαμόρφωση του κατάλληλου «επιχειρησιακού» και «διοικητικού» περιβάλλοντος για την υλοποίηση της Πράξης, όσο και η προβολή των αποτελεσμάτων της, καθώς και η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη ενός τόσο σύνθετου και σημαντικού εγχειρήματος με στόχο την επιτυχή υλοποίησή του.

Το βάρος και την ευθύνη αυτής της διαχείρισης και παρακολούθησης θα αναλάβει ο Δικαιούχος, ο οποίος θα λειτουργεί σε απόλυτη συνεργασία με τον Κύριο του έργου και την ΓΓΠΣΔΔ.

O μηχανισμός διοίκησης του Έργου θα υποστηριχθεί με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, όσον αφορά στα ακόλουθα:

  • Την οργανωμένη και αποτελεσματική παρακολούθηση της υλοποίησης του Έργου
  • Τη λειτουργία της Δομής Διαχείρισης Έργων (PMO)
  • Τη διασφάλιση της ποιότητας των επιμέρους παραδοτέων που θα υλοποιηθούν μέσω των επιμέρους εκτελεστικών συμβάσεων και την εκτέλεση ειδικών εμπειρογνωμοσυνών για την αξιολόγησή τους
  • Την εκπόνηση ειδικών μελετών και παραδοτέων που αφορούν σε υποχρεώσεις της Αναθέτουσας Αρχής για την υλοποίηση του Υποέργου 1 της Πράξης. Στο πλαίσιο των μελετών αυτών θα καταρτισθούν οι διακηρύξεις για τις εκτελεστικές συμβάσεις του Υποέργου 1.
  • Την κατάρτιση στρατηγικής εκπαίδευσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας στους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και την εκτέλεση δράσεων ενημέρωσης και ευασθητοποίησης.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 48 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ελέγχου και παραλαβής παραδοτέων.

Το έργο GOV-ERP  θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής της χώρας, καθώς θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο την ακριβή και εύλογη απεικόνιση της χρηματοοικονομικής κατάστασης της Κεντρικής Διοίκησης, αλλά και του συνόλου των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και της περιουσιακής διάρθρωσής τους. Ταυτόχρονα, θα δίνει τη δυνατότητα:

  • καταγραφής όλων των ροών του δημοσίου χρήματος, σε όλα τα στάδια της δαπάνης,
  • επίσπευσης των πληρωμών της Κεντρικής Διοίκησης,
  • ορθής και άμεσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας,
  • βελτίωσης των διαδικασιών κατάρτισης, εκτέλεσης και παρακολούθησης του προϋπολογισμού,
  • σύγκλισης του Σχεδίου Λογαριασμών με το Σχέδιο Λογαριασμών των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων και συμβατότητας με άλλες διεθνείς οικονομικές ταξινομήσεις (ESA 2010, GFSM 2014).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v