Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά Χατζηθεοδοσίου για την απομάκρυνσή του από την προεδρία της ΚΕΕΕ

Πραξικοπηματικού χαρακτήρα η πρόταση αντικατάστασής μου «χωρίς λόγο και αιτία», τονίζει, μιλώντας για πολιτική-κυβερνητική παρέμβαση. «Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί στα 150 χρόνια του επιμελητηριακού θεσμού».

Πυρά Χατζηθεοδοσίου για την απομάκρυνσή του από την προεδρία της ΚΕΕΕ

Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, βασικό θέμα της οποίας είναι η απομάκρυνση του προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, ο οποίος τελεί υπό απομάκρυνση -τη θέση του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει ο Γιάννης Μασούτης-, σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις χαρακτήρισε πραξικοπηματικού χαρακτήρα την πρόταση αντικατάστασής του.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε πως ζητείται η παραίτησή του χωρίς «λόγο και αιτία», προσθέτοντας ότι κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί στα 150 χρόνια του επιμελητηριακού θεσμού. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου έκανε λόγο για πολιτική-κυβερνητική παρέμβαση, σημειώνοντας: «Δεν άρεσε στην κυβέρνηση ο λόγος που εκφέρω… Δεν θα αλλάξω τακτική, ούτε θα πω αύριο το πρωί ότι το ρεύμα είναι φθηνότερο. Το πρόβλημα που υπάρχει με τις ανατιμήσεις είναι δεδομένο… Ο ρόλος μου είναι να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος συναντήθηκε με τα επτά μέλη της Δ.Ε. της Κ.Ε.Ε.Ε. που υπογράφουν την πρόταση για την αντικατάστασή του, παρουσία του Διευθυντή και του Νομικού Συμβούλου της Ένωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του στο MEGA, όπου είπε πως οι θέσεις του για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, για τη μείωση του ΦΠΑ, για τις 120 δόσεις, ενόχλησαν.

Όπως υποστήριξε, επτά συνάδελφοί του, πρόεδροι Επιμελητηρίων, κλήθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ και Γενικό Διευθυντή της ΝΔ και ζητούν την παραίτησή του χωρίς να έχουν βάλει κανένα λόγο στο τραπέζι. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου έκανε λόγο για παρέμβαση της κυβέρνησης, με σκοπό να υπάρξει «αφωνία» στην Κ.Ε.Ε.Ε. και η Ένωση να έχει έναν πρόεδρο «Υes men».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v