Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες: Στις 15/1 ο Γκαργκάνας για προβλέψεις

Πιέσεις στα κέρδη των τραπεζών θα επιφέρει μια πιθανή αύξηση από την ΤτΕ, του κατώτατου ποσού προβλέψεων για μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα οποία οφείλουν να διακρατούν οι τράπεζες, σχολιάζει η Μarfin Hellenic στο πρωινό report της (07/01/03), τονίζοντας πως μια ανάλογη κίνηση θα σημάνει – κατά πάσα πιθανότητα – αύξηση των επιτοκίων δανεισμού ανάλογα τον πελάτη.

Τράπεζες: Στις 15/1 ο Γκαργκάνας για προβλέψεις
Πιέσεις στην κερδοφορία των τραπεζικών ιδρυμάτων θα δημιουργηθούν από μια πιθανή αύξηση του ελαχίστου ποσού για προβλέψεις (provisions) από τις τράπεζες, λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων, επισημαίνει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (07/01/2003).

Ειδικότερα, η Marfin Hellenic αναφέρει πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνας, θα έχει σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζικών ιδρυμάτων ώστε να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε μια ανάλογη κίνηση.

Στην περίπτωση που αυξηθεί το ελάχιστο όριο των ποσών για προβλέψεις, τότε, όπως εκτιμάται από την Marfin Hellenic, οι τράπεζες πιθανόν να προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού ανάλογα με την αξιοπιστία του εκάστοτε πελάτη.

Η τελική απόφαση πάντως αναμένεται να ληφθεί στις 15 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v