Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα των ανατιμήσεων

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τέλος του έτους ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που είχαν πριν την πανδημία.

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα των ανατιμήσεων

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα των ανατιμήσεων και εάν χρειαστεί, θα παρέμβει με νέα μέτρα», ανέφεραν τόσο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΓΣΕΒΕΕ όπου παρουσιάστηκε έρευνα για τον αντίκτυπο της πανδημίας στις επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τέλος του έτους ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που είχαν πριν την πανδημία. Ενώ σημείωσε πως η συγκεκριμένη ρύθμιση θα επεκταθεί για άλλους έξι μήνες ή και για όσο χρειαστεί. Τόνισε δε πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεχίζει τις δικές της έρευνες και παρεμβάσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης πως χωρίς να θέλει να αμφισβητήσει τα στοιχεία της έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ, «δεν επιβεβαιώθηκαν προηγούμενες προβλέψεις για το κλείσιμο επιχειρήσεων, κάτι που δείχνει ότι κάτι κάνει η κυβέρνηση».

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, οι δύο υπουργοί σημείωσαν ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα ενώ εμφανίσθηκαν αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v