Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυλιόμενο ωράριο από 07:00 έως 09:30 στην εργασία, αλλαγές στο λιανεμπόριο

Από τις 10:00 θα ανοίγουν τα καταστήματα λιανεμπορίου. Οι τρεις ομάδες χώρων για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. 80 επιτάξεις γιατρών ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης. «Έχουμε αναπνευστήρες ώστε να γίνονται διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ».

Κυλιόμενο ωράριο από 07:00 έως 09:30 στην εργασία, αλλαγές στο λιανεμπόριο

Σταθερή είναι η θέση της κυβέρνησης ότι οικονομία και κοινωνία δεν θα κλείσουν, δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης μία ημέρα μετά το διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη. Τα μέτρα θα είναι στοχευμένα κατά ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, τόνισε, επισημαίνοντας ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε πίεση δεδομένου ότι λειτουργούν οικονομία και κοινωνία.

Δήλωσε ότι υπερδιπλασιάστηκαν οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν και ότι αυτές λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες. Έχουμε αναπνευστήρες και τεχνική υποδομή ώστε να γίνονται διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, συμπλήρωσε.

Το σύστημα πιέζεται αλλά αντέχει, υποστήριξε. Ο ιδιωτικός τομέας διαθέτει κενές ΜΕΘ και κλίνες. Λόγω της έντασης σε ορισμένες περιοχές ενεργοποιήθηκε το μέτρο της επίταξης. Αποστέλλονται οι ειδοποιήσεις και αναμένεται να είναι περίπου 80, κυρίως σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, μίλησε για μια ανοδική πορεία με 900.000 κλεισμένα ραντεβού.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι στοχευμένα, δήλωσε. Εκανε λόγο για τρία στάδια:

  • Χώρους που είναι ανοικτοί για όλους (φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ)
  • Χώρους με χαρακτηριστικά μιας ανάγκης για εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους με rapid test (λιανεμπόριο, εκπαίδευση, χώροι εργασίας, ανοικτοί χώροι εστίασης, χώροι λατρείας). Στους χώρους εργασίας θα υπάρξει κυλιόμενο ωράριο από τις 07:00 έως τις 09:30 σε πέντε τμήματα. Θα υπάρξει και για το λιανεμπόριο συγκεκριμένο ωράριο. Τα καταστήματα θα ανοίγουν στις 10:00 και θα κλείνουν στις 21:00.
  • Χώρους διασκέδασης και κλειστούς χώρους που η πρόσβαση είναι μόνο για εμβολιασμένους (εστίαση, σινεμά, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια). Για τους ανήλικους δίνεται η δυνατότητα του self-test.

Για την τρίτη δόση και τους άνω των 60 ετών, από τις 13/12 θα λογίζονται ως «πλήρως εμβολιασμένοι» όσοι έκαναν την αναμνηστική δόση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v