Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πληροφοριακό σύστημα ανατρέπει τα δεδομένα στο χώρο της υγείας

Ενα από τα πιο σημαντικά έργα του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η Ολοκληρωμένη Πληροφοριακή Υποστήριξη Εθνικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι αλλαγές και τα οφέλη για τον πολίτη.

Πληροφοριακό σύστημα ανατρέπει τα δεδομένα στο χώρο της υγείας

Η σταδιακή υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος που σκοπεύει να υποστηρίξει συνολικά τη λειτουργία του δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Δράσης του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το 2021.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έργο στόχος είναι ένα πληροφοριακό σύστημα που θα αλλάξει τα δεδομένα στην υγεία, καθώς ο πολίτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει πρόσβαση σε δεδομένα και υπηρεσίες που θα τον βοηθήσουν να συγκρίνει και να λάβει την καλύτερη ποιοτικά υπηρεσία, ελέγχοντας το κόστος της.

Σύμφωνα με την δράση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει στόχο:

  • να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του,
  • να βελτιώνει την ποιότητα της περίθαλψης με ταυτόχρονη μείωση του κόστους και
  • να παρέχει σε κάθε λήπτη υπηρεσιών υγείας τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στα προσωπικά του δεδομένα.

Αναβάθμιση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Την αποφυγή της ταλαιπωρίας που υφίσταται όσοι πρέπει να περάσουν από Επιτροπές ΚΕΠΑ για να έχουν γραπτώς το ποσοστό Αναπηρίας προβλέπει μία άλλη δράση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το 2021.

Δύο είναι οι βασικοί άξονες παρέμβασης αυτού του Έργου:

  • ο πρώτος αφορά στη πλήρη ψηφιοποίηση της αίτησης αξιολόγησης από τον ενδιαφερόμενο και
  • ο δεύτερος αφορά στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας του ΚΕ.Π.Α.

Σε σχέση με την Αίτηση Αξιολόγησης Αναπηρίας, στόχος είναι η ανάπτυξη μιας ψηφιακά ισοδύναμης διαδικασίας που θα καθιστά δυνατή την πλήρη διαχείριση της αίτησης μέσω πλατφόρμας τόσο για τον πολίτη όσο και το διοικητικό και ιατρικό προσωπικό του ΚΕ.Π.Α.

Από τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ) και την “εισηγητική καρτέλα ΚΕ.Π.Α.”, θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία που μέχρι τώρα καταθέτονταν έγχαρτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v