Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα έργα που έχουν στόχο την παραγωγικότητα στο Δημόσιο

Ένα βήμα πιο κοντά στη μεταρρύθμιση της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα βρίσκεται η χώρα. Η ΚτΠ προκήρυξε το δεύτερο από τα τρία υποέργα που περιλαμβάνει αυτή η μεταρρύθμιση. Τι προβλέπει η διακήρυξη.

Τα έργα που έχουν στόχο την παραγωγικότητα στο Δημόσιο

Μείωση της γραφειοκρατίας, εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος και βελτίωση της παραγωγικότητα του Δημοσίου θα επιφέρει η ολοκλήρωση του έργου της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό προκηρύχθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας ηλεκτρονικός διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για το έργο: «Υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης του Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού», του Ε.Π «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα». Ο προϋπολογισμός του περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης και ΦΠΑ είναι 1.022.528 ευρώ.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η δημιουργία μηχανισμού διαχείρισης, παρακολούθησης και συντονισμού των επιμέρους έργων που θα υποστηρίξουν την Παροχή Υπηρεσιών Λειτουργίας Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου Τομέα, καθώς και η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη ενός τόσο σύνθετου και σημαντικού εγχειρήματος, όπως αυτό της Διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο την επιτυχή υλοποίησή του.

Το βάρος και την ευθύνη αυτής της διαχείρισης και παρακολούθησης θα αναλάβει ο Δικαιούχος, ο οποίος θα λειτουργεί σε απόλυτη συνεργασία με τις δομές διοίκησης του Έργου που θα συσταθούν στο πλαίσιο της αποτελεσματικής διαχείρισής του, στις οποίες και θα συμμετέχουν τόσο ο Κύριος του Έργου όσο και οι τελικοί αποδέκτες των αποτελεσμάτων του Έργου.

Το έργο περιλαμβάνεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα»

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 31/03/2021 και ώρα 14:00 και η Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών είναι η 12/02/2021

Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος, τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ήτοι 06/04/2021 και ώρα 14:00.

Το «Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού» είναι ένα έργο το οποίο θα απλοποιήσει σημαντικά όλες τις εσωτερικές λειτουργίες του Δημοσίου. Η παραγωγική λειτουργία του «HRMS» θα βελτιώσει περισσότερο τη λειτουργία της «Απογραφής», του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, που εμπεριέχει και τα υποσυστήματα των ψηφιακών οργανογραμμάτων και των ειδικών περιγραμμάτων θέσεως εργασίας, καθώς και τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην διακήρυξη κρίνεται ότι ο Μηχανισμός Διοίκησης του Έργου, θα πρέπει να υποστηριχτεί με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, όσον αφορά τα ακόλουθα:

I. Την οργανωμένη και αποτελεσματική παρακολούθηση της υλοποίησης του Έργου

II. Την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης (as is) όσον αφορά την αξιοποίηση Εφαρμογών Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

III. Την διαμόρφωση των Τευχών Διακήρυξης και των Συμβατικών Τευχών όσον αφορά τις επιμέρους εκτελεστικές συμβάσεις που αποτελούν το αντικείμενο του Υποέργου 3 της Πράξης : «Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού».

IV. Τη διασφάλιση της ποιότητας των επιμέρους παραδοτέων που θα υλοποιηθούν μέσω των επιμέρους δράσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο των επιμέρους Υποέργων, καθώς και της θεσμικής τους κατοχύρωσης

V. Τη διαμόρφωση και δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων έτσι ώστε να επιτευχθεί η πλήρης αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του Έργου τόσο κατά τη διάρκεια εκτέλεσής του όσο και μετά την ολοκλήρωσή του.

VI. Την παροχή Υπηρεσιών επιτόπου (on- site) Υποστήριξης Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης στην αξιοποίηση των Υπηρεσιών που προβλέπονται στο πλαίσιο του Υποέργου 2 της Πράξης.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 33 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ελέγχου και παραλαβής παραδοτέων.

Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Σύμφωνα με την ΚτΠ, η πλατφόρμα διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού θα οδηγήσει στην κατάργηση των κάθετων δομών που επιβραδύνουν και, ενίοτε, αναστέλλουν την κινητικότητα των υπαλλήλων, αλλά και στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και εύρους. Κι αυτό επειδή θα μειωθούν οι δαπάνες για την αποσπασματική απόκτηση, λειτουργία και συντήρηση παρόμοιων συστημάτων.

Το παρόν Έργο αποτελεί μέρος μίας συνολικότερης παρέμβασης με τίτλο: «Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΣΔΑΔ)», η οποία έχει ενταχθεί στο ΕΠ ΜΔΤ με Κωδικό ΟΠΣ 5063740 και θα υλοποιηθεί μέσω των ακόλουθων Υποέργων.

1.   Υποέργο 1: Υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης του Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (Προϋπολογισμός συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: 786.560,00 €)
Αποτελεί το αντικείμενο της παρούσας Διακήρυξης.

2.   Υποέργο 2: Υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης του Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Προϋπολογισμός συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: 7.563.697,00 €)

Αντικείμενο του Υποέργου αποτελεί η ανάλυση, ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η παραμετροποίηση, η υλοποίηση, η εφαρμογή, η Παροχή Υπηρεσιών Λειτουργίας Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού για τη Δημόσια Διοίκηση.

Αποτελεί το κυρίως Έργο μέσω του οποίου επιδιώκεται η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για την υλοποίηση της συνολικής παρέμβασης και την επίτευξη των στόχων του Έργου.

Αντικείμενο του Έργου αποτελεί η παροχή υπηρεσιών ανάλυσης, σχεδιασμού, ανάπτυξης, παραμετροποίησης, υλοποίησης, εφαρμογής και λειτουργίας Συστήματος Διαχείρισης των Ανθρώπινου Δυναμικού στο Δημόσιο Τομέα.

Η Υπηρεσία Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα ολοκληρώνει με ενιαίο και διαφανή τρόπο ένα σύνολο από επιμέρους υπηρεσίες. Το σύνολο των υπηρεσιών θα λειτουργεί μέσω διαδικτυακής πύλης η οποία θα είναι το σημείο πρόσβασης για το σύνολο των χρηστών.

3.   Υποέργο 3: Υπηρεσίες υλοποίησης και παραμετροποίησης Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού για λοιπούς φορείς (Προϋπολογισμός συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: 835.337,62 €)

Το Υποέργο περιλαμβάνει Υπηρεσίες:

• κάθετης εξειδίκευσης (μελέτης και υλοποίησης) σε όλους τους Φορείς προκειμένου να καλύψουν τις επιχειρησιακές ανάγκες τους σχετικά με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, προσαρμόζοντας την διαθέσιμη υποδομή του εκάστοτε Φορέα που θα ενταχθεί στο ΣΔΑΔ, ώστε να διατηρείται η διοικητική και συστημική ευθυγράμμιση.

• υποστήριξης στους Φορείς που προσαρμόζονται στο ΣΔΑΔ προκειμένου να αξιοποιήσουν πλήρως τις διαθέσιμες δυνατότητές του.

• υποστήριξης ή/και υπηρεσίες προσαρμογής συστήματος λόγω αλλαγών θεσμικού πλαισίου.

Η υλοποίηση της προσαρμογής του κάθε Φορέα στο ΣΔΑΔ θα γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη διαθέσιμες λύσεις/προσεγγίσεις που έχουν καθοριστεί και λειτουργήσει σε Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης που έχουν ήδη ενσωματωθεί στο ΣΔΑΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v