Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρίγος: Δεν μπορούμε ακόμη να ανοίξουμε δια ζώσης τα πανεπιστήμια

Το εαρινό εξάμηνο θα γίνει με τηλεκπαίδευση και από κει και πέρα θα φανεί τι θα γίνει με την εξεταστική, τονίζει ο υφυπουργός Παιδείας.

Συρίγος: Δεν μπορούμε ακόμη να ανοίξουμε δια ζώσης τα πανεπιστήμια

Την πορεία του κορωνοϊού παρακολουθεί η κυβέρνηση για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα όσον αφορά στα πανεπιστήμια. Όπως σημείωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, σε αυτή τη φάση «τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μας επιτρέπουν να ανοίξουμε δια ζώσης τα πανεπιστήμια». Ειδικότερα το εαρινό εξάμηνο θα γίνει με τηλεκπαίδευση και από κει και πέρα θα φανεί τι θα γίνει με την εξεταστική.

Από το ΚΚΕ ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Δελλής άσκησε κριτική, λέγοντας στην κυβερνητική πτέρυγα «κρατάτε κλειστά τα πανεπιστήμια και παράλληλα νομοθετείτε ανώτατο όριο στις σπουδές». Προσέθεσε δε «για τους φοιτητές τα πανεπιστήμια τα κρατάτε κλειστά, αλλά για τα ΜΑΤ τα έχετε ανοιχτά».

Υπενθυμίζεται πως το πρωί υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ, που είχε γίνει κατάληψη από φοιτητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή (και προβλέπει αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v