Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λειτουργούν κανονικά οι λαϊκές αγορές το επόμενο Σάββατο

Η απόφαση ελήφθη για να επιμεριστούν οι καταναλωτές και να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού που είδαμε στα σούπερ μάρκετ το περασμένο Σάββατο.

Λειτουργούν κανονικά οι λαϊκές αγορές το επόμενο Σάββατο

Την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν κανονικά οι λαϊκές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική το επόμενο Σάββατο, ανακοίνωσε η Αριστοτελία Πελώνη. Οπως είπε, αυτό γίνεται για να επιμεριστούν οι καταναλωτές και να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού που είδαμε στα σούπερ μάρκετ το περασμένο Σάββατο.

Η κυρία Πελώνη υπογράμμισε ότι «χρέος όλων είναι να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί, ώστε να αποτρέψουμε ένα τρίτο κύμα, να σωθούν ζωές και να διασφαλίσουμε -με τη βοήθεια του εμβολιασμού- την ταχύτερη δυνατή απαλλαγή από την πρωτόγνωρη αυτή περιπέτεια».

Παράλληλα, εμμέσως διέψευσε ότι επίκειται κόφτης για τα sms στο 13033 για τον περαιτέρω περιορισμό των μετακινήσεων: «Όλα τα μέτρα αξιολογούνται, αλλά κριτήριο για την κυβέρνηση είναι τα μέτρα που λαμβάνονται να είναι και εφαρμόσιμα», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε αιχμές και για την έλλειψη κοινής γραμμής μεταξύ των επιστημόνων της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας. «Το ζήτημα δεν είναι να προστεθούν περισσότερες ειδικότητες στην Επιτροπή (αυτό ήταν το σχετικό ερώτημα που δέχθηκε), αλλά οι ειδικοί να μιλούν με μια ενιαία φωνή. Να υπάρχει περισσότερος υπεύθυνος λόγος, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και λιγότερη έκθεση προσωπικών απόψεων».

Ερωτηθείσα για τον θόρυβο που ξέσπασε από το πολυπληθές και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα τραπέζι που παρακάθισε ο πρωθυπουργός στην Ικαρία, η κυρία Πελώνη ουσιαστικά δεν απάντησε παρά τη σειρά ερωτήσεων. Αρκέστηκε να πει ότι «τέτοιες εικόνες ακυρώνουν την ουσία της επίσκεψης και θα παραμείνω στην ουσία της επίσκεψης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v