Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν έχει υπάρξει καθυστέρηση στο πόρισμα για τις τράπεζες

Στην έρευνα που είχε κάνει το Νοέμβριο του 2019 η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρθηκε ο υπουργός. «Σέβομαι απόλυτα την ανεξαρτησία της Επιτροπής» σημείωσε.

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν έχει υπάρξει καθυστέρηση στο πόρισμα για τις τράπεζες

Στον έλεγχο που είχε γίνει το Νοέμβριο του 2019 στα κεντρικά γραφεία των τραπεζών αναφέρθηκε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει υπάρξει καθυστέρηση στο πόρισμα. Υπενθυμίζεται πως ο έλεγχος έγινε προκειμένου να αποδειχθούν ή όχι «εναρμονισμένες πρακτικές» μεταξύ των τραπεζών στις προμήθειες που επιβάλλουν στις συναλλαγές των πελατών.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης έχουν μεσολαβήσει 14 περίπου μήνες, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος σε ανάλογα θέματα είναι κοντά στους 50 μήνες. Ο υπουργός σημείωσε πως αυτή τη στιγμή 10 υπάλληλοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα.

«Συνταγματικά δεν μπορούμε να πιέσουμε την Επιτροπή να πάει πιο γρήγορα» τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαμουλάκη. «Εμείς μπορούνε να τους παρέχουμε εργαλεία να πάνε ταχύτερα» είπε και υπογράμμισε πως «σέβομαι απόλυτα την ανεξαρτησία της Επιτροπής».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ερώτημα σε ποιο στάδιο είναι ο έλεγχος της Επιτροπής και τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v