Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BNP Paribas: Ηχηρό καμπανάκι για το 2021 από την ανεργία στην Ελλάδα

Η ελληνική οικονομία έχει πάρει δεχθεί ισχυρό χτύπημα λόγω της απότομης μείωσης του τουρισμού, μια επιβράδυνση που θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα από την επιδημική φάση και να αναστείλει την ανάκαμψη του 2021, εκτιμά ο οίκος.

BNP Paribas: Ηχηρό καμπανάκι για το 2021 από την ανεργία στην Ελλάδα

Αν και το δεύτερο κύμα της επιδημίας φαίνεται να κορυφώθηκε στα μέσα Νοεμβρίου, οι οικονομικές προοπτικές, ιδίως για την αγορά εργασίας, δημιουργούν ανησυχία στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες, επισημαίνει η BNP Paribas.

Ο δείκτης προσδοκιών για την ανεργία των καταναλωτών, που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιδεινώθηκε ξανά και τον Νοέμβριο είχε τη χειρότερη ανάγνωσή του από τον Αύγουστο του 2013 για τη χώρα, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά για το 2021.

Τα δεδομένα της ανεργίας από τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία έρχονται συνήθως με καθυστέρηση, επισημαίνει η BNP Paribas.

Τα τελευταία στοιχεία αφορούν τον Αύγουστο και επισημαίνει ότι παρά την σχετικά καλή διαχείριση της επιδημίας, η ελληνική οικονομία έχει πάρει δεχθεί ισχυρό χτύπημα λόγω της απότομης μείωσης του τουρισμού, μια επιβράδυνση που θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα από την επιδημική φάση και να αναστείλει την ανάκαμψη του 2021.

Για τη BNP Paribas, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κρίση Covid-19 θα αφήσει το σημάδι της στην αγορά εργασίας, η οποία ήδη ανακάμπτει αργά από το κρίση του δημόσιου χρέους. Το ποσοστό ανεργίας ήταν ακόμη στο 16,4% στο τέλος του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v